Har lagt planene om «The Last of Us»-oppfølgeren på is

– Alt fokus er på «Uncharted 4».

13. januar 2015 15:26

(PressFire.no): Det har vært mye frem og tilbake, tenking og idemyldring hos Naughty Dog etter «The Last of Us» kom ut i 2013 og på flere vis endret spillbransjen:

Kommer det en oppfølger?

110 prosent Nathan Drake

De to regissørene bak det følsomme overlevelsesdramaet har i noen intervjuer allerede holdt døra litt på gløtt.

Arbeidet med «Uncharted 4: A Thief’s End» krever såpass mye fokus for tiden at de ikke tillater seg å gi store forhåpninger om mer «The Last of Us».

Bruce Straley og Neil Druckmann tok formelt over «Uncharted»-ansvaret etter Amy Hennig i fjor.

De to har ikke krefter til annet enn skattejakter, går det fram i et ferskt intervju med Game Informer.

Straley og Druckmann ble nok en gang spurt om «The Last of Us»-oppfølgersjansene.

De avkrefter at Naughty Dog allerede har gitt grønt lys til et slikt spill. Duoen avviser også at løsningen kan være å gi bort «The Last of Us» til et annet Sony-studio, for å skru opp tempoet med arbeidet.

Det er ikke slik det fungerer, sier de til Game Informer.

– Men alt dette er et stort «hvis». Vi er 110 prosent inne i «Uncharted 4»-territoriet nå, sier Bruce Straley.

– 

Ingenting nytt å melde

De innrømmer imidlertid at det har vært litt forarbeid og tankevirksomhet rundt et nytt «The Last of Us».

 Jeg har fortalt dette før, så det er ingen nyheter her: Vi har kastet ut noen oppfølgerideer til «The Last of Us», og vi har tenkt på ideer til helt nye spill. Men alt sånt er lagt på is nå, mens vi jobber med «Uncharted 4», forteller Neil Druckmann.

De to spillregissørene benytter samtidig anledningen til å avkrefte spekulasjoner om at det nye «Uncharted 4», planlagt utgitt til PlayStation 4 denne høsten, blir mørkere enn vi kjenner serien til nå.

– Alle kan bare slappe helt av. Bare pust dypt inn. Vi beholder den lyse og lette tonen: dette er Nathan Drake. Ingen prosjekter med Nolan North på laget kan bli for mørkt.

Skjebnesvanger skatt

I forrige uke kom den første store avsløringen rundt historien, etter spillet først ble vist i et kort glimt på E3-spillmessa i fjor. Nathan Drake og broren drar blant annet til Madagaskar på jakt etter en piratskatt, og storebrorens liv avhenger av at de finner denne.

Selvsagt dukker det opp rivaliserende skattejegere, og det er varslet et comeback fra noen av de mest kjente bifigurene i «Uncharted»-sammenheng.

«Uncharted 4: A Thief’s End» kommer til PlayStation 4 i løpet av året. Denne 15 minutter lange gameplay-videoen fra spillet ble først vist under PlayStation Experience i desember:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3