Har lagd en fungerende kalkulator i ...«Super Mario»

Resultatet etter han brukte hundrevis av timer er imponerende.

14. februar 2016 02:34

(PressFire.no): Etter det fantastiske «Super Mario Maker» kom ut til Wii U og lot mannen i gata designe sine egne «Mario»-brett rett før jul har vi sett noen rimelig hissige baner.

Les vår anmeldelse av spillet her.

Noen er bortimot umulig å klare (men du må kunne gjennomføre de for å laste de opp), noen er enda mer umulig, mens andre bare er teite (i beste forstand).

Men denne banen her, lagd av Reddit-bruker Helgefan, er noe for seg selv. Han har nemlig programmert en fungerende 3-bits kalkulator i spillet.

Med hjelp av taggete skall, musikkblokker og et helt avsindig tålmod.

 
4 pluss 4

Hooooooow?

«The Cluttered Chaos-Calculator» er navnet på banen han har lagd, hvor du starter hele greia med å velge to siffer mellom null og syv som skal plusses sammen.

Etter dette hopper du videre, og lar spillet kalkulere resultatet, som vises på slutten av banen.

Her må vi pause og ta inn over oss og sette pris på hva spillet har å jobbe med, eller mer riktig: Hvor lite spillet har å jobbe med.

Det finnes ikke særlig med verktøy for å gjøre kalkulasjoner i «Super Mario», for å si det mildt.

Redstone-komponentene i «Minecraft» fungerer nokså likt elektrisitet, og ferdige logikkporter er å finne i spillet fra før, så at noen raskt lagde små datamaskiner i det spillet var nesten ikke til å komme unna. I kalkulatoren vi så i «Little Big Planet» kunne skaperen i det minste hekte fast tau i bevegelige deler.

Her har du ...sopper, ?-blokker, trampoliner og Goombas – og et veldig begrenset rutenett å sette de inn i.

Og likevel ...her spretter det skall rundt, Mario sendes «forsiktig» gjennom banen slik at bevegelige deler ikke skal resettes, og alt fungerer.

Til alt overmål viser spillet resultatet i faste isblokker, som en slags primitiv LCD-skjerm. Det er omtrent så imponerende som det kan bli i «Super Mario».

Er lik 8
Er lik 8

Hundrevis av timer

På Reddit skriver Helgefan at han har brukt mange hundre timer på dette, og ikke eier han en Wii U engang – han måtte låne den av en kompis.

I denne posten snakker han om logikken bak, hvordan han manipulerer Mario-blokkene til å fungere som AND- og OR-logikkporter, og hvordan han la til lyder til de forskjellige blokkene for å høre om noe traff noe som ikke skulle treffes, eller motsatt.

Du kan selv prøve ut banen om du har «Super Mario Maker» ved å knaste inn følgende kode: 705C-0000-01B3-FE78 eller bokmerke den rett fra nettleseren ved å klikke her og logge deg inn med din Nintendo-konto.

For andre kan dere se IGN bryne seg på den under her. Hold godt fast i trusa, dette er snedige greier.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3