- Har jobbet med «Halo 4» i et par år

Lettet over endelig å ha løftet på sløret.

25. juli 2011 12:59

Comic Con i San Diego gikk av stabelen forrige uke, og en av talene der var dedikert Microsofts flaggskip, «Halo». Etter at Bungie signerte en avtale med Activision og avsluttet sitt engasjement med denne spillserien etter «Halo: Reach», har 343 Industries tatt over stafettpinnen.

Dette er en avdeling i Microsoft som opprinnelig ble satt sammen for å forvalte merkevaren og alle sideproduktene. Men 343 Industries har også vokst seg større, rekruttert flere profilerte spillutviklere og jobbet i skjul med «Halo 4» en god stund allerede, kunne Frank O’Connor avsløre i forbindelse med Comic Con.

GameSpot skriver at 343-sjefen er lettet etter å ha avslørt spillet under E3-spillmessen tidligere denne sommeren, og røpet at de allerede har jobbet med «Halo 4» i et par år - et prosjekt som har vært forbundet med mye hemmelighetskremmeri.

- Mye har endret seg

O’Connor fortalte at hovedpersonen, Master Chief, vil ha gått igjennom noen endringer, også når det gjelder utseendet hans. Det er en historie bak dette som vil bli avslørt på et senere tidspunkt, skriver GameSpot.

Det har gått litt tid siden begivenhetene i «Halo 3». «Halo 4» åpner med at vi ser Master Chief flytende rundt i verdensrommet, i retning av en fremmed planet.

- Mye har endret seg i løpet av denne perioden, fristet Frank O’Connor de fremmøtte under Comic Con med.

Fansen må vente til neste år med å oppleve dette eventyret selv, men allerede denne høsten slippes remaken av det første «Halo», kalt «Halo: Combat Evolved Anniversary». Både en fin måte å markere tiårsjubileet for lanseringen, og varme opp fansen til «Halo 4».

I forbindelse med X11-dagene i San Francisco tidligere i år, fortalte Frank O’Connor oss at man vil begrense sideprodukter som ikke bidrar til å tilføre dybde til det aller viktigste, nemlig spillene.

- Det vil dukke opp flere slike produkter, som den ferske boka til Greg Bear («Halo: Cryptum» - journ. merk.), med plasseringer på New York Times’ bestselgerliste seks uker på rad. Det er en stor appetitt på historier lagt til «Halo»-universet som ikke er representert i spillene, som nesten er uavhengige hverandre.

- Men spillene vil fortsatt være det absolutt viktigste. 95 prosent av våre ansatte fokuserer kun på dette; altså spillopplevelsene, sa 343-sjefen til PressFire.

På Comic Con ble den neste boka, «Halo: Grasslands», diskutert. En historie som finner sted mellom «Halo 3» og «Halo 4», og som lanseres i oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3