Har du sofa med plass til åtte ivrige villbasser?

Xbox One støtter en skikkelig storfamilie.

3. september 2013 12:50

(PressFire.no): Xbox One har støtte for opptil åtte trådløse håndkontrollere samtidig. Det bekreftes av Microsofts egne produktsider (via Videogamer)

Dermed dobler amerikanerne antallet fra dagens Xbox 360, som har en grense på fire spillere samtidig. Så spørs det hvor mange man har plass til i sofaen, da.

Rister løs

I samme åndedrag er det klart at den nye, medfølgende spaken får drøye ni meters rekkevidde. Det betyr nødvendigvis at den blir trådløs også. Drivstoffet er to AA-batterier.

Fra før av vet vi at Xbox One-styreverktøyet har gjennomgått en rekke større og mindre endringer fra forgjengeren, 

Blant annet kommer den med et nytt ristesystem som skal gi mer presis tilbakemelding på hendelser i spillet via distinkte soner og motstand i enkeltknapper.

Også styrestikkene og retningsknappene har fått en overhaling, og lydporten skal være finjustert for klarere lyd gjennom den medfølgende mikrofonen.

- Ingen eksterne harddisker

Den annonserte støtten for lagring utenfor den medfølgende harddisken, blant annet ved hjelp av eksterne harddisker, må derimot vente.

Under en spesiell podkast i anledning Penny Arcade Expo-messen meddeler Microsofts kommunikasjonsmogul Larry «Major Nelson» Hryb at ekstern lagring ikke støttes ved utgivelse.

- Xbox One slippes med 500 gigabyte harddisk. Alle har det. I framtiden er planen definitivt å støtte ekstern lagring i like stor grad som på Xbox 360, men jeg forstår det slik at teamet jobber på noe annet akkurat nå, forklarer Hryb, ifølge Kotaku.

Xbox One har foreløpig ingen utgivelsesdato, men rykter skal ha det til at den kommer til Europa 29. november, samme dag som PlayStation 4. Her i Norge får vi den først neste år.

Under kan du se en video av at vi prøver den nye Kinect-bevegelseskontrolleren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3