Har du savnet å synge karaoke i stua di?

«Singstar» kommer til PlayStation 4.

22. mai 2014 11:11

(PressFire.no): For ti år siden bidro «Singstar»-spillene dramatisk til å utvide konseptet med sosial spilling, der konsollene plutselig ikke bare ble brukt til tradisjonell gaming, men også inkluderte nye grupper med spillere som bare hadde lyst å ha det gøy.

Sony var tidlig ute med å omfavne disse.

Det var en genistrek som åpnet dørene for andre typer partyspill, enten det var quizutfordringene i «Buzz» eller rockebandfantasier i «Guitar Hero». Og muligens bidro disse spillene til at Nintendos sosialfokuserte Wii etter hvert ble en så stor suksess.

Men ingenting varer evig, og «Singstar» ble etter hvert noe mindre relevant, når PlayStation 3 begynte å finne sin fokus ble karaokespillet flyttet til et menyvalg på PS3-dashboardet.

Ny vår for partyspill?

«Singstar» forsvant imidlertid aldri, og nå kunngjør Sony en ny versjon av spillet til PlayStation 4 – og gode, gamle PS3.

Den viktigste nyheten her er ganske kreativ: Det er nemlig lagt inn støtte for å bruke din smartmobil som mikrofon. Det kan være både iOS- og Android-baserte mobiler, og de fungerer rett og slett som vanlige mikrofoner, i at man synger til mikrofonåpningen nederst på enheten.

Det skal til og med fungere på nettbrett, forutsatt at man føler seg komfortabel med å synge til en iPad, da.

Alt man trenger å gjøre er å laste ned en app på mobilen, sørge for at den er på samme trådløse nettverk som konsollen, og taste inn en kode man får oppgitt.

Ifølge Eurogamer, som testet konseptet, fungerer det minst like greit som å synge i en vanlig «Singstar»-mikrofon. Fordelen er en større demokratisering av spillingen, da man slipper å lete etter dedikerte mikrofoner hver gang man har fest.

Strømlinjeforming

Øvrige forandringer fra «Singstar» slik vi kjenner det er et nytt grensesnitt, som skal være enklere å navigere seg gjennom, samt enklere for utviklerne å oppdatere.

Det finnes også diverse tilleggsfunksjoner. Nye «Singstar» støtter PlayStation-kameraet slik at man legge på visuelle effekter mens man synger, for eksempel masker. Spillet leser lyskilder – det kan være LED-lyset fra DualShock 4-kontrollerne eller en lysende smartmobil, og det lar andre deltakere legge til lyseffekter på skjermen.

Måten dyktigheten din vurderes på er også gjort om, da spillet ikke lenger inneholder tradisjonelle vanskelighetsgrader, i stedet leser det hvor ofte du treffer perfekt pitch. Jo oftere du når det, desto mer poeng får man, naturligvis. Selve antallet poeng spillet teller opp er også økt, fra titusener til millioner.

Syng for alle

Det er støtte for diverse sosiale funksjoner, du kan dele ut video og skjermbilder til nettsamfunn, men du vil kunne også bruke den innebygde delefunksjonaliteten på PlayStation 4 til å strømme dine opptredener direkte fra stua.

Spillet vil komme både på tradisjonell disk og i nedlastbar form, og det vil faktisk også finnes en gratisversjon som vil inneholde ti sanger.

Hver av sangene vil imidlertid bare vare ett minutt. Fullversjonen skal bestå av 30 sanger, men hvilke låter det er snakk om er foreløpig ukjent.

Lanseringen på både PS3 og PS4 skal skje innen jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3