Har du drømt om å gjøre klossene dine enda større?

Da kan du glede deg til «Minecraft» på nye konsoller.

9. mai 2014 13:07

(PressFire.no): Det superpopulære verdensbyggingspillet «Minecraft» er ikke bare en suksess på sin opprinnelige plattform, pc. Det er også enormt på konsoller.

Xbox 360-versjonen av «Minecraft» har alene solgt over 12 millioner eksemplarer på to år, og salget av PS3-versjonen – lansert i vinter  er også massivt.

Klar for nestegenerasjon

Det har lenge vært kjent at spillet også kommer til nye spillkonsoller, Xbox One og PlayStation 4 (samt PlayStation Vita), med planlagt lansering senere i år.

Det har imidlertid vært en del detaljer som ikke var avklart før nå.

For eksempel har utvikleren, 4J Studios, nettopp bekreftet at verdenene i de nye konsollversjonene fysisk sett blir mye større enn på Xbox 360-/PS3-utgavene.

«Minecraft» på de eldre konsollene har usynlige vegger som begrenser størrelsen på verdener du kan lage. På pc finnes det i praksis ingen slike begrensninger.

Det ser ut til at Xbox One- og PS4-versjonene blir en mellomting: Verdenene blir ikke uendelige som på pc, grunnet størrelsesbegrensninger på lagrede spill, men de blir mye større enn det som er mulig på eldre konsoller. Det jobbes tydeligvis fortsatt med Sony og Microsoft for å avgjøre nøyaktig hvor store verdenene kan bli.

Ta med de gamle spillene

Det ble tidligere i april også avklart at både PS4- og Xbox One-versjonene av spillet vil kunne bruke lagrede spill fra den forrige generasjonen, noe som helt sikkert er en fordel for dedikerte spillere som ønsker å oppgradere.

Det gjenstår bare å se om verdenene på de nye konsollene blir store nok til å gjenskape Danmark eller Storbritannia.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3