Gjenskapte Storbritannia i «Minecraft»

Brukte 22 milliarder dataklosser - og to uker.

24. september 2013 18:43

(PressFire.no): Lærlingen Joseph Braybook hos det britiske kartverket brukte to uker på å gjenskape 220 000 kvadratkilometer av Storbritannia i spillet «Minecraft».

Prosjektet tok to uker og ble gjort i kartverkets innovasjonslaboratorium ved å ta i bruk et gratis og åpent kart.

- Vi tror at vi kanskje har laget den største «Minecraft»-verdenen som noensinne er basert på data fra den virkelige verdenen, sier Graham Dunlop til BBC, som er sjefen for innovasjonslaboratirumet til kartverket i Storbritannia.

- Enormt potensial

- Dette viser et enormt potensial som ikke bare ligger i det å bruke «Minecraft» for datateknologi, for geografi i skolen, men også det enorme omfanget ved å ta i bruk kartverkets åpne kartdata.

Det kommer også frem at det tok mer enn 22 milliarder «Minecraft»-klosser for å gjenskape kartet, som inkluderer mesteparten av fastlandet og noen øyer. Det inkluderer imidlertid ikke Irland eller Isle of man.

For å skape Storbritannia i spillet har de laget et dataprogram som henter høydedata fra OS Terrain 50 og fargelegging fra OS VectorMap District.

De informerer også om at startpunktet når du trer inn i den virtuelle versjonen av Storbritannia er hovedkvarteret til kartverket, som ligger i Southampton.

Skal gjenskape hele jordkloden

«Minecraft»-verdenen laget av det britiske kartverket kan lastes ned, hvor brukere kan bygge videre. Den nedlastbare zip-filen er på 345 megabyte, mens den ukomprimerte herligheten veier 3,6 gigabyte med data.

220 000 kvadratkilometer uten tvil veldig stort, men brukeren «Lentebriesje» fra nettstedet Planet Minecraft jobber med å gjenskape hele jordkloden, i 1:1500-skala.

Også han tar i bruk offisiell data fra myndigheter og institutter, men har en teknikk hvor han «maler» terrenget for hånd. Han tar også i bruk Google Maps.

Det svært populære svenskutviklede spillet «Minecraft» har også blitt et verktøy som blir flittig brukt skole og utdanning, som vi har skrevet om før.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3