Har «GTA»-figuren din forsvunnet fra Los Santos?

- Vi har ikke glemt dere, forsikrer Rockstar.

7. oktober 2013 10:43

(PressFire.no): Etter en trøblete start for «Grand Theft Auto Online», flerspillermodusen inkludert i «GTA V», har Rockstar nylig fått ut en oppdatering som skal gjøre oppkoblingen til serverne vesentlig bedre.

Det gjelder for både Xbox 360- og PlayStation 3-spillere, som i løpet av helga fikk en slik nedlastbar «fix».

Men det tårner seg opp med helt andre tilbakemeldinger. «GTA Online»-stabiliteten er bedre, men folk ser ut til å miste verdifulle gjenstander og progresjonen sin.

- Vi fortsetter å se på tilfeller der fremgang har gått tapt, og hva vi kan gjøre for å minimere omfanget av dette inntil vi har en permanent løsning, sier Rockstar i en fersk oppdatering.

Slik lagrer du på trygt vis

Før «GTA Online» friskmeldes helt, og du ikke lenger står i fare for å miste progresjon, cyberpenger, biler eller leiligheter kjøpt for GTA$-spillvalutaen, har skaperne kommet med noen tips til hvordan du unngår dette.

Om du skal hoppe ut av «GTA Online»-spillingen, pause spillet og gå tilbake til enspillerbiten. På denne måten tvinger du fram en ny lagring.

Rockstar minner om at du ikke nødvendigvis får lagret spillet hvis du hopper ut umiddelbart etter å ha kjøpt en ny gjenstand.

Er du en av dem som har mistet verdisaker i «GTA Online»? Rockstar forsikrer om at de jobber med også den saken, og indikerer at de kan ordne slik at dette kommer tilbake igjen:

- Vi har ikke glemt dere.

- Nå fastslår vi hvilke muligheter vi har for å adressere den slags til spillere som har blitt påvirket, sier Rockstar, og gir dermed håp til dem som har oppdaget at en drømmebil i «GTA Online», eller GTA$, har forduftet mellom to spilløkter.

«»

- Ikke trykk retry-knappen

Spillsnekrerne kommer også med et generelt tips som i høyeste grad bør karakteriseres som viktig, og verdt å notere seg bak øret:

Ikke trykk «retry»-knappen om du får beskjeden «Rockstar Cloud Servers are unavaliable».

Trykker du, risikerer du at du mister data til din spillfigur. Det kan gå lettere å komme seg inn i nettdelen om du hopper tilbake til pausemenyen i «GTA V», og prøver igjen.

Rockstar forteller at de jobber med en ny oppdatering som blant annet skal fikse dette oppkoblingsproblemet – og trolig også farene ved å hamre løs på «retry»-knappen om du ikke kommer deg inn i serverne.

Inntil «GTA Online» er friskmeldt, besluttet Rockstar i forrige uke å pause muligheten til å handle GTA$ for ekte penger - altså mikrotransaksjonene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3