Han vil lære deg å fly

Vitenskapskjendisens nye prosjekt får luft under vingene.

2. desember 2012 16:30

(PressFire.no): Spill i utdanning er hett om dagen.

For en uke siden rapporterte vi at Paradox skulle slippe sine historiebaserte strategispill gratis til svenske skoler.

Norske Marius Mathisen på sin side lagde et eget spill til psykisk utviklingshemmede Angelina (8) for å gi henne muligheten til å lære på en måte som var underholdende og givende.

Flyvespill for skoler

Han er best kjent som «Bill Nye the Science Guy», mannen som har underholdt og opplyst amerikanerne med en vitenskaplig tvist igjennom Disneyshowet med samme navn.

I over hundre episoder prøvde Nye å lære barn vitenskaplige prinsipper på en morsom måte, og vant i løpet av sine fem år på lufta hele nitten Emmy for sin innsats.

Nye, som har blitt noe av et kultfenomen, vil nå lage et utdanningsbasert flyvespill.


Startet karrieren hos Boeing

I spillet «AERO»  tar spilleren rollen som en albatross, og må lære seg å håndtere de fysiske prinsippene bak luftfart for å kunne oppdage øyene i verdenen og fullføre utfordringene i spillet.

Blant annet viser spillet opp luftpartikler og hvordan de beveger seg rundt fuglen så barna får en følelse av hva det er som styrer og løfter albatrossen.

- Spill kan lære oss å forstå ting som før var vanskelig å se, og vanskelig å begripe, sier Lucien Vattel, sjefen for GameDesk. 

- Og man kan bruke spill for å lære bort vitenskapen bak flygning på en helt ny måte, fortsetter Nye i videoen de har lagt opp for deres Kickstarter-side.

Bill Nye er vel ikke helt fremmed for aerodynamikk. Nye startet nemlig hele sin karriere i Boeing, og var med på å utvikle Boeing 747, en av verdens mest brukte kommersielle flymodeller.

Spillet «AERO» er planlagt å komme ut til neste år, om de når målet på 100 000 dollar. Hvis de klarer å håve inn en million dollar via crowdfunding-systemet, kommer spillet i tillegg til å bli utviklet for Android og Kinect, og kommer til å bli gitt gratis til skoler i USA på iPad Minis. 

ALLE FOTO: AEROs Kickstarter-side.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3