Han ble pensjonist, terget «Call of Duty»-kidsa og følte seg som Liam Neeson

Nå kommer «Gears of War»-pappaen tilbake.

1. juli 2014 11:22

(PressFire.no): Epic Games er ikke lenger det de én gang var.

Den tidligere giganten lager fortsatt spillmotoren Unreal Engine. Men flere personligheter og prosjekter har forduftet fra selskapet de siste par åra.

De holder fortsatt på med «Fortnite», et spill som blander tårnforsvarstrategi med «Minecraft»-kreativitet. Men etter kinesiske Tenscent kjøpte seg inn i Epic for to år siden, virker det som om spillfokuset fra denne kanten har endret seg kraftig.

Ferdig med «ferien»

Cliff Bleszinski er en av de profilerte spillfolka fra dette selskapet som i 2012 besluttet å gjøre noe annet.

På dette tidspunktet hadde han jobbet i Epic Games i 20 år, siden han var 17.

Han var ansvarlig for en rekke spill: blant annet de tre første «Gears of War», «Unreal Tournament»-serien og «Jazz Jackrabbit»-spillene.

 Jeg kommer offisielt ut av pensjonistenes rekker for å lage videospill igjen, sier Bleszinski i en fersk melding på Twitter.

Hold deg oppdatert her for flere detaljer i løpet av de neste sju dagene! frister han.

Samtidig ber Bleszinski instendig om at folk ikke skal omtale dette som et comeback.

– Det blir stort å endelig kunne fortelle hva som gjorde at jeg ville tilbake igjen, føyer han til.

Flere våpen?

Det er neppe aktuelt at han igjen slutter seg til sin gamle våpendrager Rod Fergusson. De to sto bak flere «Gears of War», og Fergusson har nettopp begynt jobben hos Black Tusk Studios i Canada – der han skal lage et nytt «Gears of War» til Xbox One.

Microsoft kjøpte «Gears»-rettighetene fra Epic tidligere i år.

Skal vi tolke Bleszinskis tidligere utskeielser på Twitter – der han har fristet med «et hemmelig prosjekt», og til og med lagt igjen noen tidlige, konseptuelle skisser fra dette «spillet» – har han tydeligvis fortsatt en dragning mot uniformer og våpen.

Shaddy Safadi, en kunstner som tidligere har jobbet for Naughty Dog («Uncharted», «The Last of Us») lagde disse skissene fra i fjor, der Bleszinski samtidig sa «dette er et prosjekt jeg jobber med

Tilbake til «Unreal Tournament»-røttene?

I løpet av ei uke får vi altså vite hva Cliff Bleszinski egentlig jobber med nå. I desember snakket han løst om planene:

Jeg vet ganske sikkert hva jeg vil gjøre fremover, avslørte han i denne Pointless-podcasten.

Det blir en pc-opplevelse som igjen vil skape oppmerksomhet til en bestemt spilltype vi brukte å måle krefter i, sa han.

Bleszinski fortalte at han ønsker å vende tilbake til en skytespillopplevelse helt uten filmklipp imellom slagene. Han la også igjen et hint om at han kanskje vender tilbake til røttene, med en «Unreal Tournament»-aktig opplevelse:

 Mange av de ungene som spiller «Call of Duty» … jeg tror ikke de vet hva en skikkelig «arena shooter» er for noe.

Følte meg som Liam Neeson

I perioden etter Bleszinski sluttet i Epic, har han klart å skaffe seg oppmerksomhet – enten via Twitter eller noen av intervjuene han har gjort.

I 2012 var han gjest hos G4TV. Der fortalte han blant annet at han har lyst til å «redefinere» seg selv.

Steven Spielberg ønsket ikke bare å bli forbundet med «E.T.», så han lagde en rekke forskjellige filmer, forklarte han i intervjuet.

Cliff Bleszinski kom også med en historie om hvordan Ubisoft forsøkte å sjarmere, i perioden etter han trakk seg unna Epic og spillbransjen:

– Jeg ville være han som satt i morgenkåpa, sov 12 timer hver dag og gjorde absolutt ingen ting. Men jeg begynte å kjede meg.

Da startet telefonen min å ringe. Masse, sa han.

Ubisoft klarte å friste Bleszinski. De foreslo en «date» og hadde et originalt fremstøt, et slags jobbintervju som fikk hovedpersonen til å føle seg som stjerna i en Hollywood-film.

Jeg fikk sett Paris og besøke Louvre. En mystisk eske fra Ubisoft dukket opp på hotellet mitt med en mobiltelefon inni. Den hadde bare ett nummer lagret. Jeg følte meg som Liam Neeson i «Taken».

Vi avtalte et møte, fortalte Bleszinski G4TV i desember 2012, men uten å avsløre om det er franske Ubisoft han skal jobbe med på sitt neste spill.

Hans tidligere arbeidsgivere i Epic Games har mer enn bare «Fortnite» på gang. Tidligere i sommer annonserte de at det kommer et nytt «Unreal Tournament». Epic går i hvert fall tilbake til røttene sine, og gjenoppliver denne serien etter sju år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3