Ikke forvent nye «Gears of War» med det aller første

Gir oss likevel en «sniktitt» på spillet.

16. mai 2014 11:43

(PressFire.no): Vi vet allerede at det kommer et nytt «Gears of War», og at det er et nytt Microsoft-spillstudio i Canada som står bak.

De hentet tilbake Rod Fergusson, en av veteranene bak serien, for å lede utviklingen.

Det er trolig en tid før vi får se et slikt spill i butikkene. Fergusson har denne uka servert en oppdatering fra Black Tusk Studios.

En «smugtitt» på nyspillet

«Gears of War: Judgment», en avlegger lagd av polske People Can Fly («Bulletstorm»), var ikke et høydepunkt fra denne skyteserien. Det mente i hvert fall vår anmelder.

Hva som skjer neste gang er fortsatt et åpent spørsmål.

Rod Fergusson bekrefter at studioet hans bare har brukt 100 dager på å finne ut hvilken retning de ønsker å gå.

Prosjektet befinner seg altså fortsatt på skissestadiet, på «konsept og prototyp»-plan, sier Fergusson. På spøk serverte han i løpet av podcasten (via IGN) dette bildet, av det som skal være en første gløtt på nye «Gears».

Vil blåse litt moro inn i spillet

Fergusson bekrefter at han ikke ønsker å tråkke «Gears»-fans på tærne, og at det neste spillet blir tro mot opphavet.

Men han sier «moro» er viktigere enn slavisk å holde seg til opphavet.

Microsoft ble enige med Epic Games i januar i år og kjøpte rettighetene til å lage nye eventyr fra denne merkevaren. Rod Fergusson hoppet fra «Gears of War» over til «BioShock Infinite», der han bidro i sluttfasen.

– 

En vinn-vinn-vinn-situasjon

Tim Sweeney i Epic omtalte avtalen som en vinn-vinn-vinn-situasjon. De hadde ikke planer om å lage flere storspill fra denne lisensen, og han beskrev ifølge CVG.com hvordan Epic heller ikke var interessert i å ha rettighetene liggende.

«Gears of War»-serien var med å definere spillbiblioteket til Xbox 360, og har solgt over 22 millioner eksemplarer siden starten i 2006 ifølge Microsoft.

Cliff Bleszinski, hjernen bak «Gears of War», er ikke lenger tilknyttet denne serien. Han jobber i smug med noe annet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3