«Halo»-studioet satser på mobilspill

Starter tiltak for å hjelpe mindre studioer.

1. juli 2011 11:15

Helt siden Bungie annonserte at de skal bort fra Master Chief og «Halo», og en allianse med Activision ble inngått, har spekulasjonene gått heftig på hva studioet nå skal finne på. Teoriene fikk nytt brensel da Bungie ble knyttet til et nytt merkenavn kalt Aerospace.

Det viser seg nå at Aerospace aldri har vært tittelen på det nye spillet fra studioet, men et tiltak for å hjelpe mindre og uavhengige studioer med å gi ut spill for mobiltelefoner og sosiale nettverk.

Utviklerne som blir plukket opp av tiltaket vil få tilgang til ressurser, teknologi og kreativ frihet, heter det i pressemeldingen.

- Bungie har alltid vært lidenskapelig når det kommer til å lage og spille spill, uansett plattform. Bungie Aerospace lar oss utforske spillutvikling på flere formater med fantastiske talentfulle utviklere. Nå som vi har gått tilbake til røttene som et uavhengig studio, er vi i en posisjon hvor vi kan lansere Bungie Aerospace for å støtte og hjelpe likesinnede uavhengige utviklere, sier Bungie-sjefen Pete Parsons i pressemeldingen.

I samme annonsering avslører Bungie at de starter prosjektet med Harebrained Schemes - et Seattle-studio som jobber med mobil-spillet «Crimson». Spillet skal etter planen slippes til både Apple-plattfomer og Android. Ifølge pressemeldingen vil spillet avdukes i de kommende ukene.

Bungie kunne i fjor fortelle at de har signert en tiårsavtale med spillutgivergiganten Activision. De skal jobbe med en ny og uannonsert spillserie som noen mener er som «World of Warcraft» i verdensrommet», men ingen offisielle detaljer har sluppet ut.

Du kan lese mer om Aerospace her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3