«Halo 4» kan ha havnet på avveie

- Jobber nå med våre sikkerhetsfolk, sier Microsoft.

13. oktober 2012 09:46

(PressFire.no): Microsoft har skjerpet sikkerheten og etterforsker en mulig brist i rutinene.

Storspillet «Halo 4» er over tre uker unna lansering, men de siste dagene har det begynt å sive ut bilder og video fra spillet.

Akkurat det er ikke unaturlig før en slik lansering. Problemet er bare at det ikke er Microsoft selv som står bak denne gang.

Har sikkerhetsfolk på saken

Det er uvisst om spillet har blitt solgt over disk, eller om dette dreier seg om piratversjoner. Bilder på NeoGAF-forumet tyder på at enkelte har fått tak i en ferdig versjon av spillet. Også på Reddit har folk lagt ut bilder av at de nå spiller «Halo 4».

- Vi har sett saker om at «Halo 4»-innhold har dukket opp på nettet, og jobber nå tett med våre sikkerhetsfolk for å adressere denne situasjonen, sier en talsmann fra Microsoft til Examiner.

Profilopplysninger til personer som har dokumentert sin «Halo 4»-spilling, tyder på at lekkasjen stammer fra Spania eller Mexico, skriver Examiner.

Disse det gjelder kan helt sikkert regne med å få en telefon fra en Microsoft-representant med det aller første.

En «Halo»-tradisjon

Både «Halo 3» og «Halo: Reach» hadde lignende lekkasjer. Sistnevnte var Microsoft selv skyld i etter at de la til rette for digital nedlasting av spillet via XBLA-tjenesten.

Konsekvensene om du spiller en ulovlig versjon av «Halo 4» kan bli sperring av konsollen fra XBOX Live-tjenesten, eller i verste fall: din Xbox-brukerkonto.

Hvis spillet er solgt lovlig over disk, er det den aktuelle butikken som kan få trøbbel med Microsoft. 

Denne situasjonen ble tydeliggjort da både «Borderlands» og «Forza Motorsport 3» lekket i 2009.

- Har du kvittering, spill videre. Det er illegale kopier vi slår ned på, skrev Microsofts Stephen Toulouse på Twitter den gang.

«Halo 4» lanseres til Xbox 360 den 6. november. På sommerens E3-spillmesse traff vi 343s David Ellis, og fikk prøvespille:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3