Advarer Halo-pirater

Microsoft hever pekefingeren etter at «Halo: Reach» havnet på avveie.

24. august 2010 13:48

Det er tre uker til «Halo: Reach» lanseres, Bungies siste bidrag til den populære spillserien. Men allerede er ulovlige versjoner av spillet lekket etter at en svakhet på Xbox LIVE Marketplace-websiden ble utnyttet av hackere. Microsoft hadde gjort spillet tilgjengelig for nedlasting slik at utvalgte spillanmeldere kunne tjuvstarte, men kort tid etter var lekkasjen et faktum.

Bungie-ansatte gikk i går ut og advarte spillere som gjerne vil ha opplevelsen inntakt til de selv setter seg ned med (en lovlig) kopi i midten av september om å holde seg unna alle spillforum de kommende dagene. Faren for at noen skal røpe essensielle elementer fra historien har definitivt økt nå som ulovlige kopier av «Halo: Reach» florerer, mener Bungies forum-moderator.

STRAFFER 360-PIRATENE

Microsofts Stephen Toulouse er vaktbikkje på Xbox LIVE, og han har nå hevet en pekefinger som skal veilede spente Halo-fans fra å gjøre noe de kan komme til å angre på:

- Som med all uautorisert spilling over Xbox LIVE; alle som spiller en uautorisert tittel risikerer å få kontoen og konsollen sperret på permanent basis. Husk, legitimt kjøpte kopier risikerer ikke utestenging. Nøkkelordet: UAUTORISERT. Vi har måter å finne ut av det, skriver Toulouse på sin Twitter.

Kjøper du spillet lovlig og får en kvittering, trenger du altså ikke være nervøs for Toulouse eller Microsofts sanksjoner. At Xbox 360-spill havner på avveie noen uker før lansering har skjedd før, blant annet i forbindelse med slippet av «Borderlands» og «Forza Motorsport 3» i fjor høst. Da redegjorde Niklas Lindén, Product Marketing Manager hos Microsoft Sverige, hva kjørereglene er:

- LIVE er en tjeneste der vi fokuserer på høy sikkerhet for å holde høy kvalitet. Oppdager vi fusk sperres konsollen fra LIVE. Konsollen, ikke brukeren, spesifiserte Lindén overfor PressFire.

- Har du som kunde handlet spillet lovlig før slippdato, er det ikke du som har gjort noe galt. Da tar vi i så fall kontakt med forhandleren som har solgt deg spillet. 

- Det er viktig å understreke at vi gjør dette for å beskytte kundene, opprettholde en trygg onlinetjeneste og hindre modifiserte konsoller samt ulovlige spillkopier som også kan benyttes for å jukse mot andre spillere på LIVE, sa Lindén.

«Halo: Reach» lanseres 14. september, og er eksklusivt for Xbox 360. PressFire publiserer selvsagt anmeldelse før den tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3