Griset til «EVE»-monument – ble kastet ut av spillet

Fikk kun stå i fred i fire dager.

11. mai 2014 17:03

(PressFire.no): Det var duket til fan-fest i Reykjavik for en uke siden.

Det er nå over elleve år siden onlineopplevelsen «EVE» ble startet av det islandske studioet CCP. Virtuelle romfarere har fått boltre seg i eventyr som spinner rundt diplomati og krigføring, vel så mye som ressursutvinning.

Konfliktene kan gå hett for seg  og når noen spillere valgte å ta kranglingen sin over til virkeligheten, så CCP rødt.

Vandaler

Under festivalen ble også det splitter nye «EVE Online»-monumentet avduket. Statuen har inngravert samtlige navn av aktive «EVE»-spillere.

Fire spillere syntes tydeligvis ikke at alle hadde rett til å være representert på dette monumentet, og strøk dermed ut en omdiskutert spillers navn: Xenuria.

Fant navnet ditt og mistet det igjen. Dere er velkomne, alle i «EVE», tvitret en av gjerningsmennene etterpå, med bilde av spillerens navn risset bort.

Nulltoleranse

Vi tolererer ikke denne typen oppførsel og vil fortsette å operere med nulltoleranse når det kommer til mobbing i «EVE»-universet, skriver en representant fra studioet på forumet.

– Tre individer har blitt permanent fjernet fra «EVE»-samfunnet. Én annen har blitt stengt ute i seks måneder for å ha vært indirekte involvert i vandalismen. De fire individene er også svartelistet fra alle kommende Fanfest-tilstelninger.

CCP kommer i fortsettelsen til å holde de rettslige prosessene mellom seg selv, vandalene og politiet, skriver de.

Hedrer de falne

Skulpturen er over fem meter høy, det har innrisset alle aktive, betalende spillere - en liste de oppdaterte per i mars i år. Også spillere som har gått bort får sine navn inngravert i statuen, blant annet sjefsdiplomaten Sean Smith, kjent under spillernavnet Vile Rat, som ble drept under et opprør i Libya i 2012.

Er ditt spillernavn inngravert på monumentet? Sjekk her.

I tillegg ble en tidskapsel lagt ned under statuen, planlagt åpnet 25 år frem i tid. Selskapet har latt spillerne legge til videoer og tekstsnutter som kan glede fremtidige «EVE»-spillere, skriver selskapet på optimistisk vis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3