Drept amerikansk konsul var toppspiller

- «Eve Online» ble formet av hans diplomatiske talent

12. september 2012 13:49

(PressFire.no): Fire amerikanske statsborgere, blant annet USAs ambassadør i Libya, ble drept da væpnede opprørere angrep det amerikanske konsulatet i Benghazi som reaksjon på en islamkritisk amerikansk film.

En av de omkomne ved ambassaden skal ha vært IT-arbeideren og konsulen Sean Smith, som også var en velkjent toppdeltaker i nettspillet «Eve Online».

Under kallenavnet «Vile Rat» var han en av direktørene for alliansen Goonswarm, og gjorde seg bemerket som en svært innflytelsesrik «diplomat» i det spillerstyrte universet.

- Om du deltar i dette teite spillet så er du, enten du innser det eller ikke, i en galakse som i stor grad ble skapt av Vile Rats diplomatiske talent. Ingen fokuserte sånn på diplomati som et strategisk verktøy som ham, skriver vennen og «Eve Online»-legenden Alex «The Mittani» Gianturco i et blogginnlegg (via Eurogamer).

Amerikanerne skal ha blitt drept da de forsøkte å flykte i en bil som ble beskutt med granater. President Obama har vist avsky for anslaget, som beskrives som en «diplomatisk krise mellom USA og Libya» av en norsk forsker. 

Chattet under angrepet

- Han hadde visjonen og forståelsen til å se tre skritt foran alle andre, fortsetter Gianturco, som var en nær venn av Smith gjennom seks år.

De snakket sammen via chattetjenesten Jabber i øyeblikkene før ambassaden ble angrepet, og kom med gyselige frempek til hva som skulle skje.

«Så lenge vi ikke dør i natt. Vi så at en av «politibetjentene» som overvåker komplekset tok bilder», skrev han i sin siste beskjed klokka 12:54, rett før rasende militanter stormet bygget med håndvåpen og raketter.

Brukerskapt rollespill

Den avdøde amerikaneren var tidligere en del av Council of Stellar Management, en brukerutnevnt «regjering» som bestemmer hvordan spillet skal utvikles videre i tett kontakt med skaperne, og en godt kjent «politiker» i spilluniverset.

«Eve Online» er et såkalt sandkasse-MMO, hvor spillere lager en pilot og farter rundt i en fullstendig åpen galakse med andre romskipfantaster. Man kan blant annet livnære seg av å være rompirat, gruvearbeider eller handelsmann.

Brukernes organiserte laug, kalt «corporations» styrer hver sine solsystemer med jernhånd, og har svært stor innvirkning på hvordan den virtuelle verdenen utvikler seg.

Det har også åpnet for flere spektakulære kupp, blant annet flere spektakulære svindelseanser som har tatt gigantiske jafs av den digitale økonomien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3