Grisespillskaper gir seg etter sexskandale i studioet

Siste stopp for «Leisure Suit Larry»?

13. desember 2013 12:08

(PressFire.no): På nittitallet ble «Leisure Suit Larry», stadig på jakt etter kjærlighet og noko attåt, etablert som en av eventyrspillsjangerens mest distinkte personligheter.

I fjor begynte skaperen Al Lowe å videreføre arven oppussede versjoner av originalene. Nå kan det allerede se ut til at han er ferdig med «Larry», muligens for godt.

Eventyrveteranen forlot ifølge Kotaku jobben sin i Replay Games tidligere i desember. En av årsakene skal ha vært en sexskandale direktør Paul Trowe er involvert i.

Pensjonerer seg

– Det er mange grunner til at jeg dro, blant annet den hendelsen i fjor. Så vidt jeg vet disponerer Replay fortsatt «Larry»-rettighetene, men de må lage [spillene] uten meg, forteller Lowe til Kotaku.

Venture Beat var de første som fikk nyss i at ringreven forlater jobben sin, og har også snakket med spilldesigneren.

– Kontrakten min var for en toårsperiode, som nylig utløpte. Av ulike årsaker har jeg valgt å ikke fornye den og heller gli tilbake i pensjonisttilværelsen.

I et førsteutkast av saken hadde Replay-direktør Paul Trowe uttalt seg på kollegaens vegne, men sitatene ble dementert av Lowe, som insisterer på at forholdet mellom dem har surnet.

– Ikke tro på sitatene i artikkelen. [Jeg dro] på grunn av Pauls handlinger og å ha lært om dem fra deg og andre, innrømte Lowe senere på Twitter.

 

Trekantdrama

I fjor erklærte direktøren seg skyldig i en sedelighetssak hvor han ble beskyldt for å ha sendt en sexvideo til en mindeårig jente, skriver Kotaku.

– Jeg er homofil og har vært gift i 15 år. I 2012 hadde vi trekant med en mann. Dagen etter begynte jeg å få tekstmeldinger og oppringninger fra et ukjent nummer, som spurte «hvem er du?», «hvorfor sender du meldinger til kjæresten min?», forklarer Trowe til spillbloggen.

Ifølge Replay-toppen selv skal han ha blitt viklet inn i et trekantdrama med tredjemann og den kvinnelige tenåringskjæresten hans.

Tidligere tumulter

Dette er ikke første gang Al Lowe ender i konflikt med en tidligere kollega. I fjor leverte han et søksmål mot Ken Wegrzyn og Wisecrack Games. 

Der beskyldte han Wegrzyn for å promotere det «Larry»-aktige eventyrspillet «Sam Suede in Undercover Exposure» på Kickstarter med Lowes navn og bilde, mot hans vilje.

«Larry»-skaperen jobbet riktignok på prosjektet tidligere, men trakk seg flere år før det fant veien til folkefinansieringstjenesten.

Det er foreløpig ikke klart hva som skjer med «Leisure Suit Larry»-serien framover, nå som Lowe er ute av Replay Games og Trowe står foran en straffesak.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3