Opplev Larry Laffers seksuelle oppvåkning

Har samlet inn 2,9 millioner for et gjensyn med «Leisure Suit Larry».

26. april 2012 11:03

(PressFire.no): Larry Laffer gjorde et sterkt inntrykk i 1987. Da dukket det første pek-og-klikk-spillet med denne ungkaren opp, «Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards».

Nå går turen tilbake til Lefty’s Bar.

Larry - cirka 40 år - opplevde en voldsom seksuell oppvåkning, solgte alle eiendeler og bilen sin for å kunne fokusere på å utforske denne driften.

Historien i det første spillet starter utenfor denne berømte baren - du har 94 dollar i lommen og veldig mye å utforske om det motsatte kjønn i rollen som Larry.

«Ken sent me»

I likhet med andre legender innen eventyrspillsjangeren, som Tim Schafer og Jane Jensen, har også «Larry» og Al Lowe fått fansen til å bla opp gjennom Kickstarter.

Nå er målet om 500 000 dollar nådd for «Larry»-gjengen i Replay Games. Taksameteret står i skrivende stund på 515 033 dollar (cirka 2,9 millioner kroner). Det var grensen for at prosjektet skulle bli realitet.

Initiativtakerne har altså klart å få rettighetene til «Leisure Suit Larry», og har overtalt Al Lowe til midlertidig å forlate pensjonisttilværelsen. Lowe er hjernen bak «Larry»-spillene.

På 2000-tallet kom det ut et par spill som Lowe ikke medvirket på, som regelrett ble buet ut av fansen og anmeldere. Disse er ikke del av restaureringsplanene.

Målet til Replay og Lowe er å restaurere og modernisere de første Larry-spillene, i tur og orden, om dette viser seg å være noe folk vil ha. Det har også blitt fristet med at «Larry 4», et spill som aldri ble fullført eller gitt ut, kan bli en del av denne rekken av remakes.

Modernisert og oppusset

Kickstarter-sidene opplyses det at spillskaperne har satt seg et nytt mål:

Får man inn 1 million dollar, før kampanjen er over 2. mai, vil man inkludere enda mer nytt innhold, nye vitser, en animert intro og filmsekvenser.

Brukergrensesnittet blir uansett modernisert, og karakterene skal få stemmer, står det på Kickstarter-siden. En nyversjon av 1987-spillet kom for øvrig ut i 1991, der 16-fargers EGA-grafikk ble oppjustert til Sierras SGI-spillmotor som tillot 256 fargers bilder.

2012-versjonen, som samtidig feirer originalspillets 25-årsjubileum, får HD-grafikk og skal dessuten skreddersys til å passe tablets (iOS/Android) i tillegg til at det kommer en pc- og mac-utgave. Etter planen skal spillet være ferdig i oktober.

Teamet som nå er samlet hos Replay Games frister med at det kan bli aktuelt med versjoner til Linux, PlayStation 3 og Xbox 360, om man får inn nok penger. Det kan også hende musikken blir spilt inn på nytt, fullt orkestrert.

Her kan du se en video om denne nyversjonen, og Kickstarter-kampanjen som avrundes 2. mai:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3