Greier du rett og slett ikke å få nok «Grand Theft Auto»?

Nå kommer «GTA V»-forløperen i lommeformat.

27. november 2013 10:53

(PressFire.no): Uten «Grand Theft Auto: San Andreas» hadde det neppe vært et «Grand Theft Auto V». Årets superselger er i stor grad en videreføring av klassikeren fra 2004.

Her fikk man for første gang frese rundt i vestkyststaten San Andreas, fra Los Angeles-parodien Los Santos til Rockstars versjon av Las Vegas – Las Venturas. 

Nå åpnes sandkassespillet for et mye større publikum. I desember utgis «San Andreas» til Ios-, Android-, Windows Phone og Amazon Kindle. Eurogamer skriver så. 

Tre styremåter

Rockstar gir sitt nest bestselgende spill den samme behandlingen som da forgjengerne «GTA 3» og «Vice City» kom til mobiler og nettbrett.

Det betyr en viss grafisk overhaling, nye måter å styre på som bedre passer med berøringsskjermer og lengre synsrekkevidde. 

Faktisk skriver Eurogamer at «San Andreas» gir deg valget mellom tre forskjellige måter å styre på, uten å forklare hva det betyr.

Da vi anmeldte mobilrevitaliseringen av «Grand Theft Auto III» for et par år siden, var det akkurat styringen som gikk vår mann mest på nervene. 

Et nytt system for automatiske lagringspunkter skal også være på plass.

Gangstas Paradise 

I starten av året besluttet Sony å stanse produksjonen av PlayStation 2 etter 13 år. På den tiden har den blitt tidenes desidert bestselgende spillmaskin.

Det feiret vi med en gjennomgang av dens beste eller mest toneangivende utgivelser, hvor «Grand Theft Auto»-trilogien med «San Andreas» som selve cocktailbæret sikret seg en åpenbar plass.

Spillet er en slags homage til eller halvparodi på nittitallets oppvekstfilmer satt til den amerikanske vestkysten, med gjengkriminalitet som det viktigste bakteppet. Der styrer du C.J, som i seriens kjente stil prøver å komme seg opp og fram med ... uortodokse virkemidler. 

Om du er skeptisk til å prøve eposet på en liten skjerm eller med fingergnukking som styresett, har det blitt utgitt til en rekke plattformer gjennom årene.

Først ut var PlayStation 2. Så kom Windows og Xbox, etterfulgt av Xbox 360. Mac OS X fikk ikke sin versjon før i 2010, mens PlayStation 3-eiere ble tilgodesett sist jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3