«Grand Theft Auto V» ble for sterk kost for Japan

Sensurerte sex- og voldsscener.

30. oktober 2013 10:33

(PressFire.no): Kjennemerket til «Grand Theft Auto»-serien har hele veien bestått av en kompromissløs stil, kontroversielle figurer og sterk dialog som føles usminka og røff sammenlignet med mye annet fra spillhylla.

Ofte har Rockstar Games også introdusert enda kraftigere virkemidler, ment å provosere og skape blest. Den kjente Hot Coffee-glippen, med minispillet i «GTA: San Andreas» som endte opp med å koste Rockstar 60 millioner dollar, er eksempel på at det ble for mye for enkeltes smak.

Til lanseringen av «GTA V» i Japan nylig har spillet vært igjennom en sensur som særlig har amputert registeret til den ene hovedpersonen, Trevor.

LES OGSÅ: Slik endret 11. september «GTA III».

Rumpa er ikke bar

Kotaku fikk tak i et eksemplar av den japanske versjonen av «GTA V». Det gikk ikke lang tid før de fant ut at flere sex- og voldsscener er endret eller fjernet helt.

(Resultatet, med noen av endringene som er gjort, kan du se i videoen helt nederst. Filmsnutten fra Kotaku inneholder flere avsløringer fra historien).

Trevor er sammen med Michael og Franklin de tre hovedpersonene du veksler mellom å spille i løpet av historien.

Førstnevnte trives utvilsomt med nakenhet – både sin egen og andres.

Strippet for sex

Flere ganger i løpet av spillet opplever du at Trevor velger å ta av seg noen plagg for å gjøre et poeng helt krystallklart.

Det er flere slike eksempler på Trevors nakenhet som er tatt ut fra «GTA V»-utgaven i Japan. Men også andre oppdrag er strippet for seksuelt innhold.

Spillet er også i Japan utstyrt med aldersmerkingen 18 år (eller eldre), i likhet med i Norge og andre land.

Byttet sexscene med røyking

Ikke alle oppdrag eller referanser av seksuell art er fjernet, skriver Kotaku, men det virker som de aller mest eksplisitte scenene er rammet.

Ett oppdrag bytter eksempelvis nakenhet med sigarettrøyking. Det kan indikere at Rockstar ikke bare har klippet og vært under retningslinjer fra lokale sensurmyndigheter, men også har gjort litt ekstraarbeid for å få «GTA V» ute i salg i Japan.

Rockstar har foreløpig ikke kommentert eller utdypet saken overfor spillbloggen.

NB! Har du ikke spilt ferdig historiedelen av «GTA V», er disse siste linjene av denne saken trolig ikke egnet for deg:

* Den omdiskuterte torturscenen lar deg, i rollen som Trevor, velge hvilke(t) redskap du vil bruke i en avhørssetting.
* Etter at Trevor har flyttet på seg, og bosatt seg i Los Santos, drar han ned buksa for å sammenligne penisstørrelser. I Japan-utgaven har han merkelig nok fortsatt på et par bukser, etter å ha nappet av ett sett med benklær.

Kotaku har samlet flere eksempler på forskjeller fra den europeiske/amerikanske og den japanske versjonen av «GTA V». (NB! Inneholder flere avsløringer fra historiedelen av spillet).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3