«Grand Theft Auto: San Andreas» med overraskende comeback

2. desember 2015 15:57

(PressFire.no): Rockstar og Sony har i dag lagt ut en nyversjon av «Grand Theft Auto: San Andreas».

Har fått troféer

Dette kom helt uten forvarsel eller fanfare. Spillet erstatter «classic»-porten av det samme spillet, tidligere tilgjengelig på PlayStation Store.

Det kan være «San Andreas»-spillet som allerede er tilgjengelig på Xbox 360 – men er garantert ikke versjonen som skapte voldsomt rabalder på grunn av et skjult mini-spill, best kjent som «Hot Coffee».

Les også: Myter og sannheter om «GTA: San Andreas».

«San Andreas» ble gitt ut på nytt i 2012 til mobiler, på samme måten som Rockstar også slapp forgjengerne «GTA 3» og «Vice City» i lommeformat og til nettbrett.

«Nye» «San Andreas» koster 139 kroner på PlayStation Store, er i overkant av 2GB stort og har fått støtte for troféer (slik Xbox 360-versjonen har Achivements).

Digital Foundry stilte seg kritisk til HD-relanseringa, da spillet dukka opp til Xbox-konsollen i fjor.

Kaffekos til 60 millioner dollar

«Grand Theft Auto: San Andreas» var med på å farge oppfølgeren «Grand Theft Auto IV», innrømmet Rockstars Leslie Benzies i et intervju med Develop i 2013.

– Vi tenkte: «vi lager videospill, og [myndighetene i USA] gjør dette mot oss?!». Vårt mørke kom til syne i «GTA IV», og vi forsto det selv, fortalte Benzies.

«Hot Coffee»-saken satte også andre spor. Skandalen kosta angivelig Rockstar og utgiver Take-Two til sammen 60 millioner dollar.

«GTA III» og «San Andreas» er viktige Rockstar-milepæler og danner en del av handlinga i BBC-filmen «The Gamechangers». Daniel Radcliffe og Bill Paxton spiller hovedrollene, sistnevnte som advokat Jack Thompson ute på et korstog for å få «GTA»-spillene bannlyst.  

Traileren fra «The Gamechangers» kan du se her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3