Grand Slam Tennis 2

Klarer ikke å klå konkurrentene.

(PressFire.no): Endelig skulle de to etablerte tennisspillseriene, «Virtua Tennis» og «Top Spin», få seg en skikkelig utfordrer!

Det tenkte nok mange da EA Sports annonserte «Grand Slam Tennis 2» i fjor høst.

Først kom «Grand Slam Tennis» til Nintendo Wii for snart tre år siden, et spill som ikke var særlig bra. Versjonene til PS3 og Xbox 360 ble satt på hold, fordi de samme utviklerne i stedet ble satt til å jobbe med en oppfølger i «EA Sports Active»-trimserien.

Det å klistre på et totall bak tittelen, og kategorisere «Grand Slam Tennis 2» som en ekte oppfølger, er muligens å tøye det litt langt.

For kanskje dette er Xbox 360- og PlayStation 3-versjonene slik den opprinnelig forelå da Wii-utgaven ble lansert – bare polert og oppdatert en smule?

Moro med Move!

Mer realistisk grafikk sammenlignet med Wii-spillet, noen dyre lisenser ekstra – som gjør at du finner de gjeveste turneringene og største profilene. Dette danner ryggmargen i «Grand Slam Tennis 2».

Pluss støtte for Move-kontrollerne til PS3, da. Den trekker opp – for den fungerer veldig bra!

Tennis og Move er kanskje den herligste kombinasjonen som finnes, når det virker, og «Grand Slam Tennis 2» er det beste på markedet i den sammenheng. (Men bordtennis i «Sports Champions» er fortsatt i en egen klasse).

I tillegg kan du velge mellom å bruke knappene, som du er vant til fra andre tennisspill, eller gå for en variant EA har kalt Total Racquet – der du på «Tiger Woods»-måten kan styre med analogstikka.

Sistnevnte byr på mindre presisjon, men disse to kontrollmåtene kan fint kombineres.

På overflaten er «Grand Slam Tennis 2» som forventet et ganske pent spill, og de kjente menyene fra andre EA Sports-titler møter deg raskt.

En vanesak

Karrieredelen tilbyr oppskriftsmessig muligheten til å lage en virtuell versjon av deg selv, eller du kan kanskje heller tenke deg å la fantasien løpe løpsk?

Det er en fordel å gå gjennom treningsdelen, spesielt om du har et nært forhold til enten «Virtua Tennis» eller «Top Spin». Det er forskjell på hvordan du spiller, selv om kontrolloppsettet ligner en hel del.

Når det gjelder timing, å finne det rette tidspunktet å slippe knappen, fant jeg fort en utfordring. Vaner måtte viskes bort. «Virtua Tennis»-måten å lade på fungerer dårlig her. I «Grand Slam Tennis 2» må du slippe knappen tidligere, og graden av styrke på slagene varierer ikke fullt så mye som i «Virtua Tennis».

EA Sports har gjort som med «FIFA»-serien, og dyttet på med kjente kommentatorer, pakket inn alle de formelle logoene, turneringene og slikt. Her er det legendene John McEnroe og Pat Cash som sitter bak mikrofonene. Innpakningen er amerikanisert og oljet, men det føles aldri engasjerende for deg som spiller.

Borg og Becker

Karrieredelen gir deg ti år, der målet er å klatre fra 100. plass på verdensrankingen og på veien forsøke å gjøre din tennisproff bedre, sterkere og raskere. Pussig nok dytter EA inn en del av de gamlegutta som jeg forventet å finne i andre deler av menyen.

Det finnes nemlig også en klassikermodus, der du skal forsøke å gjenleve noen matcher med historisk sus.

Det å finne Björn Borg eller Boris Becker i «turnerings-treet», i en karriere sammen med mer aktuelle Rafael Nadal eller Roger Federer, er en smått bisarr opplevelse.

På banen opplever man smårusk som konkurrentene «Virtua Tennis» og «Top Spin» enten har fått luket bort gjennom årene – eller valgt å rendyrke og gjøre til noe meningsfullt.

Noe av problemet er knyttet til den kunstige intelligensen, IQ-nivået på de datastyrte konkurrentene, som ikke er helt god. Du finner kjapt ut hvordan du skal returnere, hvor effektivt det kan være å plassere en backhand i en bestemt vinkel, og «leser» motstanderne lett.

Problemet er at «Grand Slam Tennis 2» ikke på noen måte matcher de to andre tennisspillene. Da sitter man og lurer på hva som er vitsen?

Dette er et OK spill. Tidvis gøy, men det er pregløst og uten sjarm. Det at kommentatorene skravler uten at du egentlig bryr deg, bidrar til at det er vanskelig å elske «Grand Slam Tennis 2». Og det til tross for at lisensene og innpakningen umiddelbart gir deg forventninger om at dette var ment å bli tennissportens svar på et «FIFA»-spill.

Hvis EA Sports gir denne merkevaren en sjanse, og bruker mer penger på å utvikle serien til neste år, kan dette bli en reell konkurrent til «Top Spin» og «Virtua Tennis».

Men i år er det game, set and match fordel motstanderne.

NB! «Grand Slam Tennis 2» er lansert til Xbox 360 og PlayStation 3. Vi har testet sistnevnte versjon, med Move. Det er ikke inkludert Kinect-støtte til Xbox-utgaven.

Oppsummering
Positivt
Move-støtten fungerer bra. Lisensene og turneringene du vil ha, er med.
Negativt
Uengasjerende, til tross for en fin innpakning.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3