Google stopper Norske BAFTA-nominerte «My Child Lebensborn» i Tyskland, Russland, Østerrike og Frankrike

1. april 2019 13:14

(PressFire.no): Det norske spillet om tyskerbarna, «My Child Lebensborn» skal ha blitt stoppet av Google i flere land – årsaken skal være «forbudt innhold».

En fransk kunde skal ha gjort de norske spillskaperne oppmerksom først, før det også viste seg at spillet også har blitt stoppet i Tysland, Russland og Østerrike.

- Kontroversielt innhold

Kreativ leder på spillet, Elin Festøy fra Teknopilot, forteller til Gamer.no at de jobber med å finne ut hvilken deler av selskapet som bryter med regelverket til Google.

De skal kun ha fått vite at det er fjernet på grunn av «kontroversielt innhold».

Hun forklarer videre at andre mener det kan være vanskelig å få en ordentlig forklaring fra Google da de forbeholder seg retten til å fjerne innhold uten forklaring.

Myknet rundt hakekors i kulturuttrykk

Tidligere var nazisymbolikk ulovlig i Tysland, noe som påvirket en rekke spill. Nå har landet imidlertid myknet rundt hakekors og lignende og måles nå opp mot andre kulturuttrykk.

Vår anmelder kalte det et «hjerteskjærende innblikk i en av de mørkere delene av norsk historie» og trillet terningkast fem.

Det ble nylig også kjent at «My Child Lebensborn» er nominert til en BAFTA i kategorien for spill som er mer enn bare underholdning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3