(PressFire.no): Det norske spillet «My Child Lebensborn» fra Teknopilot AS og Sarepta Studio AS er nominert i den prestisjetunge BAFTA-kåringen, det skriver blant annet NFI.

Det er i kategorien Games Beyond Entertainment, spill som er skapt for mer enn bare underholdning, at det norske spillet har blitt plukket ut.

I kategorien finner vi også store navn som «Celeste», «Life is Strange 2» og «Nintendo Labo». I tillegg «11-11: Memories Retold» og «Florence».

I spillet tar du vare på et såkalt Lebensborn-barn, eller tyskerbarn, etter andre verdenskrig. Det prøver å gi et innblikk i hvordan tyskerbarn opplevde oppveksten i kjølvannet av krigen. Vår anmelder lot seg rive med og trillet terningkast fem.

- Vi er kjempeglade - dette er en fantastisk anerkjennelse for spillet vårt, og betyr også at historien vår om hvordan norske tyskerbarn ble behandlet etter andre verdenskrig når ut til enda flere, sier produsent Elin Festøy i Teknopilot AS til NFI.

Festøy påpeker videre at temaet dessverre er høyaktuelt igjen nå som det kommer til å komme barn fra IS-soldater.

- Det er viktig å ikke stemple dagens barn av IS-soldater på samme vis som vi i Norge ga barn merkelappen «tyskerbarn». Det reduserer disse barna til et problem og noe man kan støte fra seg, sier Festøy.

Dette er ikke første gang et norsk spill er nominert til BAFTA – spillet «Size DOS Matter» vant i 2014 prisen kalt One to Watch.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Donkey Kong»-juksemakeren varsler søksmål mot Guinness Rekordbok

Har lagt ut et gigantisk dokument for å bevise sin uskyld, men møter sterk motstand.

Les mer

- Langt fra en definitiv versjon av «Final Fantasy VIII»

Merkelige feil og mangler holder den nye versjonen tilbake. Her er ukas Rad Crew-podcast.

Les mer