«Gone Home» er endelig klar for PS4 og Xbox One

8. desember 2015 11:23
«Gone Home».

(PressFire.no): I fjor fortalte utviklerne bak «Gone Home» – en av de mest overbevisende spilldebutene fra 2013 – at de ville lansere også på PlayStation 4 og Xbox One.

Planene ble imidlertid lagt på is en stund, da samarbeidspartner og utgiver Midnight City dukket under.

Nå er endelig PS4- og Xbox One-premieren klar.

– Endrer ingenting av selve spillet,
sier Steve Gaynor.
(Skjermdump: Fullbright/Youtube).
– Endrer ingenting av selve spillet,
sier Steve Gaynor.
(Skjermdump: Fullbright/Youtube).

Skapt for å deles?

– Helt siden «Gone Home» først kom ut, har vi ønsket å gi det også til dem som kanskje ikke er pc-spillere eller har en god nok maskin – eller bare ønsker å spille det sittende i stua og kanskje dele opplevelsen med en venn eller kjæreste, forteller grunnlegger i Fullbright-studioet, Steve Gaynor.

Målet var ikke å legge til eller endre på innholdet, men å få spillet som folk kjenner og elsker over til konsollene i den best mulige formen vi klarer, skriver han på spillets nettside.

Mystikk og utforskning

Utsettelsen har gjort det mulig å øke det tekniske ambisjonsnivået. Fullbright forteller i en fersk video, som du kan se i denne saken, at de i løpet av denne prosessen har bytta spillmotor – og hopper fra Unity 4 til Unity 5.

Det legges i tillegg til 90 minutter med kommentarspor fra utviklerne – ment å gi et gløtt bak kulissene.

«Gone Home» er et spill som gjorde sterkt inntrykk da det først kom ut til pc i 2013. Fullbright fikk også skryt fra den prestisjefulle IGF-utdelinga på Game Developers Conference (GDC) året etter, og vant i kategorien «beste debut». Det føyer seg inn i en rekke spill de senere åra der oppdagelse og atmosfære er det sentrale, ikke nødvendigvis en historie som leier deg trygt i hånda – men der du rekker å utvide følelsesregisteret i det som kan fortone seg som en intim opplevelse.

Les også: Vår anmeldelse av «Gone Home».

Skjerp sansene

Du starter foran inngangsdøra til det nye huset ditt. Etter lengre reise vender du hjem og finner et tomt hus. En lapp fra et familiemedlem er det eneste holdepunktet i starten.

Resten av «Gone Home» handler om å lete etter flere ledetråder og skjerpe alle sansene i forsøket på å finne ut hva som egentlig har skjedd.

«Gone Home» lanseres til PlayStation 4 og Xbox One 12. januar. Prisen blir 19.99 dollar, det samme spillet ble solgt for via Steam ved slipp.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3