Gearbox saksøker «Duke Nukem»-danskene

Rettighetsfloke kan sette en stopper for «Mass Destruction».

24. februar 2014 09:24

(PressFire.no): For en stund siden ble det klart at et nytt «Duke Nukem»-spill var på trappene.

Bak utviklingen står danskene i Interceptor Entertainment, som samarbeidet med studioet 3D Realms.  

«All out of gum»

Spillet, som heter «Duke Nukem: Mass Destruction», har fortsatt en hjemmeside som teller ned til en avsløring tirsdag 25. februar.

Vi tok en kikk på ryktene for en stund siden, som inneholdt snakk om romvesensløying, rollespill og tyggegummi.

Hjemmesiden alloutofgum.com er fortsatt oppe og går. Nå ser det ut som spillet ikke blir noe av. Gearbox Software, som er eierne  av «Duke»-varemerket, saksøker danskene i Interceptor og det amerikanske studioet 3D Realms for uautorisert bruk av lisensen, skriver Joystiq.

Ble ikke konsultert

Etter at lisensen ble overtatt av Gearbox så endelig spillet «Duke Nukem Forever» dagens lys, selv om vår anmelder kanskje helst ville vært foruten.  

- Nylig, og uten å konsultere eierne av lisensen, annonserte Interceptor deres planer om å utvikle et «Duke Nukem»-spill. Tydeligvis, etter å ha solgt rettighetene til Gearbox i 2010, har 3D Realms overtalt private parter om at salget aldri hadde skjedd, sier klagen.

I klagen forklarer saksøkende at Gearbox kjøpte «Duke Nukem»-rettighetene for å hjelpe 3D Realms komme seg ut av problemene med Take Two, som Gearbox poengterer var et «helt fjell av problemer».  

Etter avsløringen om «Mass Destruction» sendte Gearbox ut et cease and desist-brev som 3D Realms aksepterte - og svarte med å anerkjenne at de ikke har noen rett til lisensen, står det i klagen.

Gearbox ber om kompensasjon for bruk av lisensen. Selv har de hintet om at de vil lage et nytt «Duke Nukem»-spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3