- «GT5» er essensielt for Sonys 3D-satsning

Utsettelsen kan svi om man ikke får ferdig bilsimulatoren før jul, mener finansanalytiker.

14. oktober 2010 07:55

Onsdag ettermiddag kom beskjeden som vi rett og slett ikke var forberedt på: Polyphony Digital har besluttet å bruke enda mer tid på utviklingen av den svært etterlengtede bilsimulatoren til PlayStation 3, etter både å ha brutt løfter før – og i sommer endelig gitt oss en konkret dato som lenge så ut til å holde. Helt til denne uken, i hvert fall.

Novemberlanseringen er nå lagt på is, i beste fall, og i stedet satser utviklerne på å rekke «julen 2010». Hva nå det skulle bety i praksis. Sony har lovt å gi oss en ny lanseringsdato i løpet av oktober.

Eurogamer har i kjølvannet av disse nyhetene snakket med flere finansanalytikere – folk som jobber med å få klienter til å plassere penger i industrien og spå utfallet av salg knyttet til konkrete titler eller konsoller. Noen av dem mener det er essensielt at «Gran Turismo 5» rekker å komme ut før EA slipper «Need for Speed: Hot Pursuit» (18. november).

Mens andre tror Sony sitter på en eventyrlig suksess uansett når spillet omsider havner i hyllene.

HASTER DET FOR SONY?

Flere av analytikerne er ikke overrasket over at den japanske spillutvikleren nok en gang har utsatt lanseringen. Men noen mener at toget på mange måter går – uten «GT5» om bord – hvis Sony ikke klarer å lansere spillet før jul.

Salget av nye TV-er med en Sony-logo påklistret, og muligheten til å få demonstrert hvor fortreffelig 3D-grafikken i et spill som «Gran Turismo 5» er, pekes på som hovedårsaken til at det nå haster.

- Enda en utsettelse av Gran Turismo er skuffende, spesielt for de mest entusiastiske fans av serien. Likevel; det har vært så mange utsettelser at ytterligere én ikke kommer som en overraskelse, sier Billy Pidgeon til Eurogamer.

Pidgeon understreker at konsekvensene for Sony kan bli langt mer alvorlig enn man kanskje tror hvis utsettelsen av «Gran Turismo 5» strekker seg inn i 2011. 

- Sony har satt det visuelle i førersetet med Gran Turismo, så det er livsviktig at grafikken klarer å imponere kritikere og fans. Lanseringen er kanskje mer avgjørende for Sonys 3D-TV-avdeling enn den er for PlayStation 3.

- Butikkdemonstrasjoner av «Gran Turismo 5» kan være det beste argumentet til Sony overfor kunder som ser på 3D-TV’er, sier Pidgeon.

Etter å ha kunngjort at «Gran Turismo 5» allikevel rekker den opprinnelige lanseringsdatoen i november, har Sony lovet at de har en ny dato innen utgangen av oktober.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3