- GAME taper titalls millioner på grunn av «Mass Effect 3»-mangelen

EA nekter å levere spillet. Norske butikker ikke berørt.

2. mars 2012 21:53

(PressFire.no): Tidligere har vi skrevet om den britiske spillkjeden GAME, som har vært i så store finansielle problemer at selskapet måtte forskuddsbetale spill de hadde i butikkene sine i Storbritannia.

Som et ledd i oppryddingen måtte selskapet kutte nesten 50 stillinger i administrasjonen, og det ryktes at flere butikker på de britiske øyene legges ned. Flesteparten av kjedens butikker ligger i Storbritannia, og det er her problemene ser ut til å være sentrert.

Samtidig skal konkurrenten Gamestop visstnok være veldig interessert i å kjøpe seg inn.

Utgiverne har fått nok

Nå har EA satt ned foten, og vil etter «SSX» stoppe alle leveranser av spill som kommer i mars til de britiske butikkene. Dette betyr at kjeden ikke vil ha «Mass Effect 3» til lanseringen.

Et britisk analyseselskap har regnet seg frem til at tapet av «Mass Effect 3» vil koste GAME over 62 millioner kroner i tapt omsetning, og over 22 millioner kroner i tapt overskudd.

Aksjene til selskapet har også falt ytterligere 8,7 prosent siden nyheten om at spillet ikke ville være tilgjengelig kom.

Det er ikke bare EA som holder igjen utgivelser, for også Nintendo har sett seg lei på pengeproblemene til kjeden, og leverte ikke «Mario Party 9» til lanseringen i dag, fredag 2. mars.

Enkelte distributører leverer fortsatt varer, men krever at disse må betales forskuddsvis.

Norge er ikke berørt

Samtidig som den britiske GAME-avdelingen står på kanten av stupet, får PressFire opplyst at de norske butikkene ikke berøres av noe av dette direkte. Selv om eierne er de samme, drives den skandinaviske avdelingen uavhengig av de andre.

De vil med andre ord ha «Mass Effect 3» ved lansering, så de av dere med forhåndsbestillinger der kan puste lettet ut. Heller ikke den norske onlinebutikken er berørt.

Vi vet heller ikke om andre spill som ikke vil bli gitt ut i de norske butikkene.

«Mass Effect 3» kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og PC den 8. mars. Under her har du en rykende fersk trailer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3