Funcom stenger Kina-studio, satser på USA

Norges største spillselskap sjongleres stadig.

28. januar 2013 11:13

(PressFire.no): Den skuffende lanseringen av storprosjektet «The Secret World» har ledet det norske spillstudioet Funcom inn i omfattende omstrukturering og nedskalering.

For tre uker siden ble det meldt at det internasjonale selskapet skulle både spleise og legge ned studio. Nå er det klart hvor sparekniven treffer først.

Funcom Beijing avvikles i løpet av året, forteller selskapet i en børsmelding. Avdelingene i Montreal og Raleigh skal også rammes av oppsigelser, forklarer uttalelsen.

Fokuserer på USA

Beijing-grenen var først og fremst ansvarlig for grafikk og animasjoner til «The Secret World». Det ansvaret overføres nå til Raleigh-studioet, hvor de får nye arbeidsoppgaver.

Avdelingen i North Carolina, som i dag tar seg av sekundære oppgaver som regnskap, samfunnshåndtering, kundestøtte og spilltesting, skal også bli en regelrett utvikler.

- Ved å overføre utviklerne på de tre livespillene våre til Raleigh, kan vi bygge et sterkere og bedre samlet team til å støtte nettspillene våre, står det i børsmeldingen.

Norsk Lego-prosjekt

Funcoms hovedkontor på Skøyen later til å være uberørt i denne omgang, og fortsetter å omfavne nordmennenes strategi om mindre, mer kostnadseffektive nettspill.

- Når det gjelder Oslo-kontoret, foregår hovedvekten av utviklingen på det nye LEGO Minifigures-spillet, så det fortsetter definitivt å være et viktig studio for oss, forteller kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen til PressFire.no.

Ragnar Tørnquist, som tidligere var sjefen for «The Secret World»-utviklingen, har også inngått et samarbeid med Funcom.

Han har stiftet indiestudioet Red Thread Games, som skal lage et nytt spill i «Drømmefall»-serien. Det kan du lese mer om i vårt intervju med den norske spillprodusenten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3