Funcom går på en ny smell

Laber Lego-interesse.

17. november 2014 11:37

(PressFire.no): Det lanseringsaktuelle «Lego Minifigures» har ikke gitt det norskkontrollerte spillselskapet resultatene de selv hadde regnet med.

I en børsmelding mandag forteller Funcom at det vil ta lengre tid enn planlagt å nå de interne målene for antall spillere og omsetning i 2014 og 2015.

Aksjen stuper

På bakgrunn av dette tar selskapet samlet sett nedskrivninger på cirka 40 millioner kroner.

Aksjeverdien sank umiddelbart etter denne børsmeldingen i dag. I skrivende stund er den ned 21,81 prosent (aksjen handles nå for 3,19 kroner, etter å ha åpnet på 3,80 kroner i dag).

Lego-nettspillet ble lansert til pc i begynnelsen av oktober, og senere kommer også utgaver til Mac og iOS- og Android-nettbrett. Funcom kan på nåværende tidspunkt ikke kaste lys over når «Lego Minifigures» er planlagt ferdig til nettbrett.

Tablets får spillet «i løpet av de kommende månedene», er det nærmeste selskapet vil tidfeste et slikt slipp.

19. november skal Funcom legge fram resultatene fra forrige kvartal av finansåret. Her forskutteres det flere detaljer om tilstanden hos dette spillselskapet.

 Gjennomgår strukturen

Det er ingen overraskelse at de massive onlinerollespillene fra Funcom som begynner å trekke på åra, «Anarchy Online» (2001), «Age of Conan» (2008) og «The Secret World» (2012), daler i popularitet. Mer uventet og overraskende på selskapet er det at interessen til deres seneste satsning underpresterer.

– Selv om dette er tidlige resultater vil selskapet nedskrive «LEGO Minifigures Online» med fire millioner dollar. Funcom har også gått gjennom nåværende spiller- og omsetningstrend for spillene «Anarchy Online», «Age of Conan» og «The Secret World». Disse faller naturlig og bidrar positivt, men selskapet gjør en delvis nedskrivning av «The Secret World» på rundt 1,1 millioner dollar.

I børsmeldingen går det også fram at Funcom har blitt enig om betalingsutsettelse med en større kreditor, KGJ Investments. Dette lånet er på i størrelsesorden fire millioner dollar, eller i overkant av 27 millioner kroner.

– Etter dette mener Funcom-styret at selskapet ved slutten av tredje kvartal 2014 har mulighet til å finansiere driften for de neste 12 månedene i tillegg til å starte arbeid med utvikling av et nytt spill i 2015, heter det videre.

Funcom opplyser i dagens børsmelding at selskapet «vil gjennomgå struktur og organisasjon med mål om å redusere kompleksiteten og bringe kostnadene på linje med nåværende og fremtidige inntekter.»

Konkrete nyheter og tiltak i den sammenheng kan bli offentliggjort senere denne uka, når Funcom legger fram tredjekvartalsresultatene.

Under etterforskning

Etter en økonomisk smell med storsatsningen «The Secret World», havnet Funcom i søkelyset til Økokrim. Tidligere i år ble datamaskiner og dokumenter fra selskapet beslaglagt, og etterforskningen pågår fortsatt.

Mistanken fra Økokrim er at Funcom skal ha drevet markedsmanipulasjon og innsidehandel av aksjer basert på at de selv satt med mer informasjon rundt salgsutsiktene til «The Secret World» enn hva de gikk ut med.

I forrige måned varslet Ole Schreiner at han går av som toppsjef, og i stedet glir inn i en mer operativ rolle hos Funcom.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3