Først måtte vi banke steingale zombier, nå drar de oss til Helvete

«Dead Island»-gjengen prøver en «Dark Souls».

30. april 2013 10:17

(PressFire.no): I fjor sommer begynte en liten bande hos «Dead Island»-studioet Techland på et koseprosjekt på sida. «Project Hell» var bekmørk middelalderaction i førsteperson.

Kosen har tydeligvis funnet rytmen og blitt til noe større. I dag avslørte polakkene «Hellraid», en ekspedisjon ned til Helvete med fokus på nærkampsvåpen og denging av vandøde og demoner.

- Her tilbyr vi det beste hack 'n slash-sjangeren har å tilby, gjennom førstepersonsspillenes innlevelse, lover hjemmesiden.

Samarbeidsfokusert

«Hellraid» skal utgis i løpet av året til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3, og er langt mer middelalderinspirert enn sin tropiske stebror. 

I likhet med «Dead Island» velger du selv om mellom å være en ensom vandrer eller alliere deg med opptil tre andre zombieforaktende eventyrere.

Valget står visst mellom de fire figurklassene Warrior, Paladin, Mage og Rogue, som henholdsvis slår ting med nærkampsvåpen, helbreder kumpaner, zapper gærninger med magi og plaffer unna med en armbrøst fra avstand.

Selv om helvetesferien skal komme med en historie, later fokuset til å være på å finne nytt utstyr, oppgradere figuren og knerte bosser.

Det understrekes av at prestasjonene dine blant annet måles i poeng. Samtidig skal spillet by på tilfeldig genererte utfordringer.

Nyfødt suksess

Zombieslakteren «Dead Island» var en gedigen suksess for Techland, og fant tilsynelatende en blanding mellom åpen verden og samarbeidsspilling som resonnerte blant massene.

Den nyutgitte oppfølgeren slet likevel med å overbevise vår anmelder, som kalte «Dead Island: Riptide» regelrett unødvendig.

Polske Techland jobber også med et nytt spill i westernserien «Call of Juarez», som skal gå tilbake til de to første spillenes suksessoppskrift.

«Call of Juarez: Gunslinger» skal man møte noen av de mest kjente våpendragerne fra Ville vesten, som Jesse James, Pat Garrett og Billy The Kid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3