Får vi ta Billy the Kid til galgen?

«Call of Juarez»-serien vender tilbake til ville vesten.

6. september 2012 11:29

(PressFire.no): Vinden snudde fort for skytespillserien «Call of Juarez» , som gikk fra velsmurt westernaction til moderne, ferdigfordøyd kartellkaos på bare to år. 

De polske skaperne Techland ser ut til å ha innsett at de bevegde seg i feil retning med krumspringet fra i fjor, og slipper nå en nedlastbar ventepølse 

«Call of Juarez: Gunslinger» er annonsert til Windows, Xbox Live Arcade og PlayStation Store, skriver Eurogamer.

Serien har igjen vendt siktet mot den ville vesten, og det neste spillet kommer i starten av 2013.

Møt storskurker

Skytespillet ser ut til å låne en yndet godbit fra indieperlen «Bastion», og har også en dynamisk fortellerstemme som resiterer bragdene dine underveis, etter hva Joystiq kan fortelle.

Turen går også innom noen mer eller mindre tvilsomme personligheter fra denne æraen, og man skal kunne se frem til møter med skurker og helter som Billy The Kid, Jesse James og Pat Garrett. 

IGN skriver at hovedpersonen er en skruppelløs dusørjeger på jakt etter noen av vestens farligste skurker. Betyr det at vi får ta Billy The Kid til galgen?

Rollespillelementer har det også blitt plass til, og det heseblesende pistolerosystemet belønner fleksible skyttere med poeng som kan investeres i ulike revolvertriks.

Det hele nøstes sammen i en videreutvikling av skytesystemet. Som tidligere kan du sakke tiden og plante kuler i ro og mak - nytt for «Gunslinger» er det at du også kan hive deg unna i sørpetid.

Annonseringen akkompagneres av en trailer med ekte skuespillere (se bunnen av siden), som ser ut som noe fra «The Gunstringer» - som nesten er navnebroren til Techland-spillet.

Suksessrik utvikler

Sysselsettingen hos Techland har vært upåklagelig den siste tiden, og suksessen fra zombiesluggeren «Dead Island» gjeninvesteres hissig.

Blant annet i en oppfølger, som har klart å lure inn «Minecraft»-aktige byggeelementer og enda en hovedperson. I tillegg til hissige monsuner, visstnok.

Kjernen fra det første zombiespillet har også blitt videreført i et eksperimentelt middelalderprosjekt kalt «Project Hell». som rett og slett minner en del om knallharde «Dark Souls».

Den gjenstår fortsatt å se om polakkene har planer om å fortsette «Juarez»-eventyrene i et nytt butikkspill, eller om nedlastbare sjapper er fremtida.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3