Fra desember kan du spille Xbox One-spill i VR

Sånn nesten, i hvert fall.

24. november 2016 10:36

(PressFire.no): Mange ble overrasket da Microsoft annonserte sitt partnerskap med Oculus for halvannet år siden, all den tid de hadde forkynt hvor fantastisk Hololense – deres egen AR-brille – var.

Dealen var ikke mer spennende enn at det følger med en Xbox One-spake i hver Oculus Rift-boks, og at du etter hvert skal kunne streame Xbox One-spill til VR-headsettet.

Og nå kommer denne streamingen. Fra 12. desember kan folk med Windows 10 laste ned en egen gratis-app på pcen sin, som gjør at du kan sprute signalet fra Xbox One-en din inn på en virtuell tv i en like virtuell «stue».

Du kobler altså ikke Oculus Riften direkte til Xbox One-maskina, men gjør det hele via en pc.

Signalsendingen foregår over nettverket ditt hjemme. Så lenge både pc og konsoll er på samme nettverk vil det hele være smertefritt, lover Microsoft i en bloggpost.

Alt av innhold på Xbox One vil fungere i denne virtuelle stua, og du får tre valg: «Citadel», «Dome» og «Retreat».

Ryktene skal forøvrig ha det til at Microsofts svar på PlayStation 4 Pro, Xbox Scorpio, vil ha en mer gjennomført kobling til Oculus Rift. Dette er ikke bekreftet, dog.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3