Fra «Lost» og «Star Wars» til «Half-Life»

J.J. Abrams skal lage både spill og film med Valve.

7. februar 2013 10:04

(PressFire.no): Det blir noen hektiske år for stjerneregissøren J.J. Abrams. Oppå å ferdigstille «Star Trek Into Darkness» har stjerneskuddet også blitt bekreftet som regissøren av den første nye «Star Wars»-filmen.

I går erklærte Abrams i tillegg at han skal lage både spill og film med gigantstudioet Valve.

- Vi har en spillidé vi har lyst til å jobbe med Valve på, fortalte regissøren under et foredrag på tilstelningen D.I.C.E. i Las Vegas, ifølge Polygon.

Han delte scenen med spillikonet Gabe Newell, som stiftet storstudioet Valve.

- Det gjør oss supergira. Vi vil også snakke om å lage enten en «Portal»- eller en «Half-Life»-film, skjøt Newell inn.

Frynsete rykte

- Jeg har lyst på både «Portal»- og «Half-Life»-filmer. Vi vet om farene med å gjøre filmer til spill og omvendt.

- Målet er å behandle Valves verdener med den samme skånsomheten som om de var fra en bok eller et fantastisk filmmanus, fortalte «Star Trek»-regissøren om spillplanene. 

Det kan virke som om Valve får stor makt i realiseringen av prosjektet, og er langt fra å bli hyret inn på et ordinært lisensoppdrag.

- Vi vil ikke lage en film i spillverdenen, vi prøver ikke å presse oss inn der. Da vil vi heller ta noen av våre styrker og samarbeide med disse utrolige hjernene som lager noen av favorittspillene mine, fortalte «Star Trek»-regissøren om spillplanene. 

Den som muligens blir mest mutt av nyhetene er filmregissøren Guillermo Del Toro. Da THQ kansellerte de store spillplanene de hadde sammen, gikk han ut og sa at drømmen hans var å lage spill med Valve i stedet

Skrøt av hverandre

De to mennene er blant de mest innflytelsesrike røstene i hvert sitt underholdningsfelt, og hadde hovedforedraget på det årlige bransjearrangementet.

Der snakket de om forskjellene og likhetene mellom å fortelle historier på den store skjermen og gjennom interaktive produkter. Litt tid til skryt av hverandre ble det også.

- Jeg elsker å oppleve spillene deres, skal Abrams ha fortalt Newell, og blitt møtt med Newells lovpris av en scene i «Cloverfield» hvor en kvinne eksploderer.

Abrams, som også var medskaper av  tv-serien «Lost», skal være en ivrig spiller. Det kan være et viktig poeng for samarbeidet. Valve har tidligere sagt at de får flust av tilbud om filmatisering av seriene deres, men at produsenter sliter med å forstå spillenes egenart.

Møttes flere ganger

I utgangspunktet skal Abrams og Newell ha møttes ved flere anledninger for å diskutere historiefortelling, men funnet den perfekte samarbeidspartneren i hverandre et sted på veien.

- Samtalen handlet om hva historien er i filmer, i spill, historiemekanikker. Vi snakket om hva som noen gang gjør spillopplevelser mer givende enn de i film, og omvendt, forteller regissøren til Polygon.

Etter hvert skal de ha blitt så bekvem med hverandres interesser at de slo neven i bordet og erklærte at de burde gjøre noe sammen.

Det er klart at Abrams skal lage et helt nytt spill sammen med Seattle-studioet, og ikke kommer til å bryne seg på en av deres eksisterende serier som «Half-Life», «Portal» eller «Left 4 Dead».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3