Får vi oppfølgeren til «Heavy Rain» og «Beyond: Two Souls», eller enda mer restemat?

– Har nyheter å dele i løpet av januar.

21. januar 2015 11:06

(PressFire.no): «Heavy Rain» er et av de mest minneverdige fra PlayStation 3-æraen, hvis du liker historiedrevet drama med skjebnesvangre valg.

På mange måter tok franske Quantic Dream føringen før Telltales «The Walking Dead» kom og feide teppet. Begge bruker samme effektive grep:

Du vet ikke hvem som overlever og hva som skal skje, men illusjonen skapes av at det er du som hele veien har kontrollen.

Nå har en nedtelling startet som setter Quantic Dream i sammenheng med noe helt nytt. Eller nygammelt.

Temperaturen øker rundt «Fahrenheit»

Før «Heavy Rain» kom «Fahrenheit» (2005), også kjent som «Indigo Prophecy».

Et spill du kanskje ikke har hørt om på en stund, men som overraskende har fått ny oppmerksomhet denne uka.

En nettside, som altså forskutterer en eller annen avduking om én uke (28. januar), fører kjapt tankene over til «Fahrenheit». Bare sammenlign spillcoveret, og se på ordene som er skriblet.

Flere av disse matcher: «Guilt», «Prophecy», «Chilling», «Feeling».

En bruker på NeoGAF-forumet oppdaget dette, og minner om at undertittelen til «Fahrenheit» er «Guilt is a Chilling Feeling».

Nettsiden som teller ned til 28. januar, heter achillingfeeling.

Har David Cage og Quantic Dream planer om å lage en oppfølger? Er det enda et oppusset spill på vei til PlayStation 4, eller har vi her å gjøre med flere overivrige og oppmerksomhetssyke fans?

Glad i prototyper

Det som taler imot at dette dreier seg om et nytt «Fahrenheit», er at David Cage aldri har lagd oppfølgere før.

Han har vært tilhenger av en litt annen og mer fremtidsrettet måte å jobbe på.

I forkant av både «Heavy Rain» og «Beyond: Two Souls» (også kjent som «Press X to Ellen Page») introduserte dette studioet først en teknologidemo.

I tilfellet med «Heavy Rain» var enkelte elementer fra «The Casting»-prototypen med i det ferdige spillet, fire år senere.

Store nyheter i januar

På Game Developers Conference i San Francisco i 2012 viste Cage fram androiden Kara, roboten som plutselig viser tegn til å ha følelser etter å ha rullet av samlebåndet.

Han understreket den gang at «Kara» ikke var hans neste spill. Mer en test for å vise ny teknologi.

«Beyond: Two Souls» (2013) er Quantic Dreams seneste.

Det har versert rykter om at det kommer en nyversjon til PlayStation 4, men Sony har foreløpig ikke bekreftet.

Når det gjelder Cage og hans fascinasjon for å prøve ny teknologi gjennom prototyper, er hans seneste bidrag demoen fra E3-spillmessa i 2013.

Trollmanndemoen «Dark Sorcerer», der franskmennene fikk sjansen til å vise at de også har litt humor (se selv i videovinduet).

Hvem teller egentlig ned?

Hvem som står bak nettsiden med nedtellingen, er foreløpig usikkert. VG247 skriver at opphavet stammer fra Frankrike, som jo også er landet til Quantic Dream.

Vi vet imidlertid at disse spillskaperne nylig har sagt at de har «noen store nyheter å dele i januar».

I et intervju fra 2013 forklarte David Cage at de allerede da hadde startet med det som blir deres første PlayStation 4-spill.

Vi har en liten gjeng som jobber på dette nestegenerasjonsprosjektet, på teknologien, på konsepter og det kunstneriske, fortalte franskmannen til Game Informer for to år siden.

 Det er veldig, veldig spennende [å jobbe med nytt spill] – noe helt annet enn «Beyond» og «Heavy Rain». Det bygger på samme grunnmur, men på en helt annen måte.

– Folk bør forvente å bli overrasket igjen, fordi det er noe vi gjør med hvert spill vi lager – ikke gi folk det de forventer.

FOTO (hovedbilde): «Beyond: Two Souls». Denne videoen viser «Dark Sorcerer»-teknologidemoen fra E3 i 2013:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3