Kommer et «Mad Max»-sandkassespill?

«Just Cause 3»-studioet lager et «banebrytende åpen verden-spill».

29. mai 2012 10:14

(PressFire.no): Svenske Avalanche Studios ser nok tilbake på «Just Cause 2» med brusing i magen. Spillet solgte høvelig godt, og mottok behagelig kritikk for å by på en leken sandkasseopplevelse.

Da overrasker det kanskje ikke at ryktene har svirret om en oppfølger siden i fjor. De har blusset opp igjen, etter rapporter om at de jobber med et «banebrytende actionspill med en åpen verden», ifølge Eurogamer.

Samtidig er det et annet stort prosjekt som virker vel så sannsynlig.

«Mad Max» neste år?

Tidligere i år ble det klart at Avalanche virkelig har åpnet slusene for nye ansatte, etter at de sikret seg retten til å lage to sandkassespill basert på kjente lisenser. 

Eurogamer mener å ha fått nyss i at en av lisensene det arbeides med hos spillstudioet er en spillmatisering av den kommende postapokalyptiske filmen «Mad Max 4: Fury Road».

Tidligere i år uttalte studiosjefen til Avalanche følgende:

- Vi har sikret oss to ordentlig kule og store lisenser, som vi velger å jobbe på fordi de lar oss lage to nye sandkassespill i verdener hvor vi tror vi har mye å by på. 

Annonserer på E3

De ulike prosjektene skal etter sigende utgis i løpet av neste år og 2014, og for tre år siden meldte MTV at et «Mad Max»-spill skulle komme i 2012. 

«Fury Road» har ingen endelig slippdato enda, men det burde være gode sjanser for at den interaktive versjonen er Avalanches 2013-spill.

Den kommende filmen er den første i den ikoniske serien siden 1985. Fortellingene om eks-politimannen «Mad Max» har vært definerende for moderne postapokalyptisk fiksjon, og inspirasjonen kan ses i spill som «Borderlands», «Rage» og «Fallout»  

Kanskje avsløres et åpent actionspill om den australske landeveisfareren på E3 om en uke? Svenskene har i hvert fall lovet å komme med en annonsering før spillmessa braker løs.

Toppbildet er en faksimile fra filmen «Max Max 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3