Får PS3-hackeren svi på pungen?

Sony trekker ham for retten.

14. januar 2011 20:45

Tidligere har vi skrevet om den berømte hackeren George «GeoHot» Hotz, som sannsynligvis har klart å åpne Sonys PlayStation 3-konsoll én gang for alle. Ikke helt uventet har Sony nå valgt å dra Hotz for retten. I saksdokumentene vil Sony blant annet få en rettslig kjennelse for å tvinge Hotz til å fjerne koden fra nettsidene sine.

Problemet for Sony er bare at Hotz har vært gjennom denne prosessen før, han var nemlig også medansvarlig i å få åpnet iPhone og iPad. Den gang ble han frifunnet.

I et nytt TV-intervju hos G4TV forteller Hotz at den eneste grunnen til at Sony nå saksøker ham, er fordi de er forbannet.

Koden til Hotz åpner for at PS3-maskinen kan kjøre all software, men piratkopieringen som foregår på maskinen i dag bruker ikke metoden til Hotz. Det betyr ikke nødvendigvis at den ikke kan brukes til piratkopiering, men det er ikke Hotz som har vært skyld i at dette har blitt mulig.

Hotz forteller også i intervjuet at kodeknekkingen av PS3 var motivert av at Sony i fjor valgte å fjerne muligheten for å kjøre operativsystemet Linux på maskinen.

Han sier til TV-programmet The Loop at selv om adrenalinnivået nå er høyere enn vanlig, er han ikke veldig bekymret. I USA er det nemlig ikke ulovlig å jailbreake, eller å åpne en iPhone/iPad, og spørsmålet er derfor reist om hvorfor det skulle være annerledes med en PS3? Det er derfor knyttet stor spenning til hva retten sier om denne saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3