Før «Guitar Hero» og «Rock Band» hadde vi denne klassikeren

Nå kan «Amplitude» vende tilbake.

6. mai 2014 10:28

(PressFire.no): Utviklingsstudioet Harmonix har en lang fartstid når det gjelder rytmebaserte spill.

De var i gang med den slags lenge før de gjorde seg skikkelig bemerket først med «Guitar Hero» og deretter med den respekterte «Rock Band»-serien.

Musikalsk trykkelek

Det startet med spillet «Frequency» i 2001, og fortsatte med oppfølgeren «Amplitude» i 2003.

Begge titlene introduserte konseptet med å trykke på fargerike ikoner i rytme til musikken, der de forskjellige ikonene representerte forskjellige instrumenter.

Begge spillene kom til PlayStation 2, og nå annonserer Harmonix at de ønsker å lage en ny versjon av «Amplitude».


For fansen

Siden spillet opprinnelig var knyttet til Sonys spillkonsoll, ønsker de at nye «Amplitude» skal bare komme til PS3 og PS4 – PlayStation Vita er også inne i bildet som et av de utvidede målene.

Det er snakk om mye mer enn bare en enkel HD-remake av spillet, Harmonix vil bruke all ekspertisen de har samlet over de siste årene til å bygge en ordentlig oppfølger, med ny musikk, nydelig grafikk og finjusterte kontroller.

Harmonix forteller at de perfeksjonerte teknologien de kaller for «beatmatching» under utviklingen av «Rock Band», og nye «Amplitude» skal bygge på disse lærdommene. Spillet skal også lages på en ny motor som de har utviklet over de siste ti årene.

Motoren gjør det mulig å ha bedre kontroll over timingen av musikken, og spillet vil samtidig kjøre i 60 bilder i sekundet.

Spillet skal fokusere på kjerneopplevelsen til «Amplitude», med både enkeltspiller og flerspiller samt moderniserte utgaver av romskipet man styrer, de visuelle bakgrunnene, notene og sporene.

En tøff opplevelse

Til slutt lover Harmonix at på de høyeste vanskelighetsgradene vil spillet være knallhardt, som «Dark Souls» med musikk.

Hele spillets opprinnelige utvikling skal altså finansieres via Kickstarter, og det ser ut som om pengene allerede tikker inn.

Harmonix har mange andre jern i ilden: «Fantasia: Music Evolved» kommer eksklusivt til Xbox 360 og Xbox One med Kinect, det PC-sentriske skytespillet «Chroma» er under utvikling, og det snakkes om at «Rock Band» og «Dance Central» definitivt kan vende tilbake en vakker dag.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3