- Forventer ikke at vi vant julesalget

Og grunnen? Xbox 360 ble utsolgt i desember, hevder Microsoft.

13. januar 2011 13:25

Det er knyttet spenning til det neste døgnet, for i løpet av dagen blir tallene som oppsummerer konsollsalget før jul klare fra NPD. 

Analytikeren Michael Pachter orket ikke å vente på potensielle pressemeldinger, og regnet seg like godt frem til hvordan salget av spillmaskiner gikk for seg i USA. Han påstår at Nintendo Wii vant med knapp margin (og et salg på 2,6 millioner), med Xbox 360 halsende like bak (2,5 millioner).

Skal vi tro Pachter gjorde Sony det langt dårligere – og solgte bare 1,2 millioner PlayStation 3-konsoller i USA i løpet av desember. Det betyr i så fall at både Wii og Xbox 360 solgte dobbelt så mye som Sonys konsoll.

Stor etterspørsel etter Xbox 360, hevder Microsoft

Microsofts Major Nelson har nå i forkant av at NPD-tallene foreligger vært ute på Twitter og nedjusterer forventningene til hvordan Xbox 360 gjorde det før jul en smule.

Han skriver at han ikke forventer at 360 vinner «konsollkrigen». Rett og slett fordi Microsoft ikke klarte å levere mange nok konsoller på tampen av desember.

- Jeg har funnet ut at vi gikk tom for konsoller på slutten av måneden, så ikke forvent at vi vant desember, skriver Major Nelson.

Han skriver videre at utfordringene med å få ut mange nok Xbox 360-konsoller til butikker ser ut til å vedvare i januar og februar, men forventer at antallet nye 360-eiere ser ut til å øke dramatisk sammenlignet med fjoråret.

Hvis Nintendo, Sony og Microsoft ønsker å dele offisiell informasjon om julesalget (både i USA og andre deler av verden), vil det høyst sannsynlig tikke ut pressemeldinger om dette i løpet av noen få dager.

Ved den siste offisielle rapporteringen fortalte Nintendo at det er solgt 75,9 millioner Wii (per oktober 2010), Microsoft passerte nettopp et salg på 50 millioner Xbox 360, mens Sony før oktober fortalte at de hadde solgt 41,6 millioner PlayStation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3