For å få jobben må du overleve GLaDOS

En søknadsprosess utenom det vanlige.

26. januar 2013 15:53

(PressFire.no)  Du må gå igjennom en sunn dose robot-hets om du vil ha en stilling hos San Francisco-baserte WibiData.

For å i det hele tatt kunne sende søknad på de ledige stillingene, må du lete opp PIN-koden som de glemske sjefene har gjemt i problemløsningsspillet «Portal 2».

«Portal 2»-modifikasjonen lar de jobbsøkende navigere seg rundt i en digital versjon av WibiDatas kontorer, til de oppløftende kommentarene den noe sadistiske roboten GLaDOS

Mens du leter etter ledetråder, kommenterer GLaDOS i kjent stil på hvor ubrukelig du er.

På veggen henger det minnesplaketter for de som gav sitt liv for vitenskapen.

- Jeg er litt opptatt akkurat nå, den nye roboten er litt «buggy» og prøver å drepe rekruttene, står det i en mail sendt fra en sjef til en annen på en PC du snubler over.

- Om du er opptatt med å putte logoen vår på t-skjorter eller noe annet viktig, så be den nye rekrutten om hjelp, står det videre.

Relevant for søkerne 

Dermed får spillerne/søkerne navigere seg rundt i kontoret, finne hemmelige puslerom og bekjempe kunstig intelligens for å imponere sjefene.

Den virkelige sjefen for WibiData, Christophe Bisciglia, sier til The New York Times at han føler spillingen er relevant for søkerne.

- Jeg føler at jeg bruker samme del av hjernen som programmering og problemløsning, forteller Bisciglia, og håper også at det får selskapet til å virke attraktivt for søkende.

Det var når Bisciglia fikk se den anerkjente modderen Doug Hoodlands tidligere arbeid med «The Gary Hudson Project» at han ble inspirert til å skape en kreativ løsning for å finne ideelle ansatte.

I «The Gary Hudson Project» brukte Hoodland «Portal 2»-verktøyet for å skape en spillsekvens som utfoldet seg til et frieri, i riktig Aperture-stil.

WibiData ble så imponert av dette at de like greit leide inn Hoodland selv, som driver moddingsiden TopHATTWaffle, for å skape den noe uortodokse søknadsprosessen. 

Her kan du selv laste ned og prøve utfordringen - om du er sugen på å søke eller ikke. 

Lærer bort fysikk

«Portal 2» har blitt hyllet for sin innovative bruk av fysikklover i spill. 

Spillet gir i tillegg også spillerne mulighet til å skape sine egne testkammere.

Dette har gjort at spillet har blitt populært brukt som en nymotens undervisningsmetode, noe spillutviklerne i Valve har lagt opp for.

Selv har de skapt en hjemmeside som legger opp til nettopp dette, komplett med læreplaner for fysikk, matte og mer kreative studier. 

Også i Norge har dette tilbudet blitt utnyttet. Nordahl Grieg Videregående Skole i Bergen har ført spillet inn i fysikktimene.

- Spillet utfordrer spillerens evne til å tenke og løse oppgaver i tre dimensjoner, sa Lektor i fysikk, Jørgen Kristoffersen til PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3