Gary fridde til Stephy gjennom «Portal 2»

Mer nerdete friere finner du knapt.

27. august 2011 13:29

Gary Hudston hadde bestemt seg for å fri til Stephanie «Stephy» Harbeson på en original måte. Noen kjøper kanskje en blomsterkvast og tenner et par stearinlys for å lage den rette, romantiske rammen rundt et slikt stort øyeblikk.

Men Gary hadde en litt annen plan.

Paret hadde vært sammen i fem år. Gary forskutterte at når frieriet først kom, ville det både være originalt – og ganske nerdete. Han innfridde lovnadene til de grader!

Han fikk hjelp til å lage tre nye brett av det kritikerroste spillet «Portal 2». En såkalt mod ble designet med bidrag fra selveste GLaDOS – den mannevonde motstanderen din i Aperture-laboratoriumet.

Spillet var bare én av bursdagsgavene da Stephy feiret 21-årsdagen nylig. Men antageligvis den beste.

NB! Se video nederst.

- Hun brast i gråt

- Jeg overrasket henne med denne mod’en etter hun var ferdig med å åpne gavene. Først var hun forvirret, men spilte videre og visste at jeg åpenbart hadde pønsket på noe, sier den vordende brudgommen til Yahoo! Games.

- Hun fortalte meg at hun hadde mistanker om at det kunne dreie seg om et frieri, men slo det fra seg – det var sikkert bare en forseggjort gave. Men det var inntil hun skjønte at GLaDOS faktisk snakket direkte til henne. Minuttene som fulgte satt hun taus, i sjokk, og bare mumlet.

Og da øyeblikket kom, der GLaDOS overbrakte det store spørsmålet, brast hun i gråt. Da hun så over mot meg satt jeg på kne med ringen klar. Jeg gråt også, forteller Gary Hudston.

For å få til dette søkte han etter hjelp på fanforumet ThinkingWithPortals. Douglas Hoogland og Rachel van der Meer ville gjerne hjelpe, og brukte seks uker på å sette sammen disse tre modifiserte brettene.

Test «bryllups»-brettene

Før dette hadde Hudston forsøkt å komme i kontakt med Valve, som står bak «Portal 2». Det løsnet etter at han fikk kloa i Ellen McLain, som gir stemme til GLaDOS.

- Hun var bare fortryllende, og med hennes hjelp var vi i stand til å komme i kontakt med Erik Wolpaw som lovte å forsøke å finne litt tid for å ta opp dialog for min skyld.

De romantiske, modifiserte «Portal 2»-brettene som ble satt sammen for å overraske Stephy er senere gjort tilgjengelig som en nedlasting, hvis du vil teste dette selv.

Eller du kan se en video nederst. Omtrent sju minutter ut begynner bryllupstematikken å øke betraktelig...

Og om du lurer: Bryllupet finner sted i februar neste år.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3