Folka bak «Mass Effect 3» er skuffet over lekkasjen

Kan tvinge frem endringer i spillet.

16. november 2011 09:39

(PressFire.no): For noen dager siden presterte noen i Microsoft å tabbe seg ut. En uferdig versjon av «Mass Effect 3» havnet på Xbox LIVE-tjenesten, og de som var i gang med å betateste høstoppdateringen til Xbox 360 fikk plutselig muligheten til å beskue BioWare-verket - flere måneder før lansering.

Lekkasjen betyr at mye av historien i dette tredje spillet allerede er kjent, og har havnet på ymse forumer.

NeoGaf ble blant annet stilt overfor noen knalltøffe krav om å fjerne sin samletråd som oppsummerer spillet med lansering først 9. mars.

Les også: Erik var nylig i London for å teste flerspillerdelen av «Mass Effect 3».

- Kan slå ut positivt

BioWare-sjefene Greg Zeschuk og Ray Muzyka uttaler seg om det som har skjedd i et ferskt intervju med Eurogamer, og mener på den ene siden at dette kan medføre noe positivt.

Men det kan også tvinge spillskaperne til å endre på historien og innholdet i spillet. Det har allerede skjedd, sier de to.

- Ser man stort på det, øker dette interessen for spillet, sier Muzyka til Eurogamer.

 - Det er vanskelig å spå om dette vil slå ut positivt for spillet, men hvis det får flere mennesker til å sjekke ut «Mass Effect 3» er det bra.

- Ikke røp historien

Grunnen til at så mye av historien i spillet allerede er spredt, er at en russisk nettside fant manuset gjemt i spillkoden - og BioWare-sjefene får med seg hva fansen diskuterer for tiden.

Også når det gjelder den lekkede historien og hva folk syns om den.

-  Vi lytter til tilbakemeldingene fra forum, vi leser alt. Hvis vi klarer å få ideer ut av dette, som vil gjøre spillet bedre, hvorfor ikke? Det er noe som er del av våre grunnverdier: Ydmykhet. Hvis vi får en god ide fra fans… de er vårt publikum, og holder oss i denne bransjen, sier Muzyka.

- Det er tøft for våre utviklere når man ser en tidlig versjon av sitt arbeid avduket på denne måten. Manuset var åpenbart ikke planlagt sluppet i denne formen, og så tidlig.

Til slutt oppfordrer de fans av «Mass Effect»-spillene å unngå disse lekkasjene.

- Ikke røp historien. Moroa er å avsløre dette selv, jeg håper folk ikke mister den gleden, sier Muzyka.

«Mass Effect 3» lanseres til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 den 9. mars. Før den tid, i januar, vil det være mulig å teste en demo.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3