Folka bak «Halo» bryter snart tausheten rundt sitt neste spill

Bungie frister med sommerlige avsløringer.

30. mai 2011 10:20

Utviklerne bak «Halo»-spillserien til Xbox og Xbox 360, har holdt kortene tett til brystet etter at de i fjor kunngjorde at de forlater «Halo» til fordel for noe helt nytt, et spillprosjekt som Activision skal gi ut.

Bungies Eric Osborne skriver på utviklerens hjemmesider at aktiviteten på nettsidene har vært lavere enn normalt fordi man forbereder seg på å dele en dose informasjon litt senere i sommer.

- En stor del av min tid er nå dedikert til forestående prosjekter som ikke vil nå nettsiden før Bungie Day nærmer seg, skriver han.

Bungie Day er forresten den 7. juli.

Han sier at små ledetråder allerede er spredt rundt på nettsidene, som kanskje kan peke i retning av hva spillstudioet har jobbet med en god stund nå. Osborne beklager samtidig at det har vært stille fra denne kanten en stund nå, men lover at Bungie snart «vil gjøre det godt igjen».

I februar i år sladret en tidligere ansatt hos Bungie om at deres neste prosjekt blir et MMO i førsteperson som går under den foreløpige tittelen «Destiny». Populært nok omtales prosjektet som «et World of Warcraft i verdensrommet». Kilden til Kotaku fortalte videre at dette spillet utvikles med ny teknologi, blant annet en ny spillmotor som visstnok skal inneholde unik onlineteknologi.

Fjorårets «Halo: Reach» ble det siste spillet som Bungie utviklet for Microsoft før de signerte en ti år lang avtale med Activision, som skal distribuere deres neste prosjekt. Dette spillet skal utvikles til flere plattformer enn bare Xbox 360, het det den gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3