- Fokus på dødballer og økt fotballforståelse i «FIFA 12»

Og spillet lanseres til to nye plattformer, ifølge EA-ansatt.

5. april 2011 10:10

Det er vår i luften, noe som betyr at vi snart får servert den første dosen med informasjon om høstens fotballspill. Det hevder i hvert fall Offical Xbox Magazine, som har sladret om at de har en stor sak på gang til neste måneds blad som er på gata 9. mai. CVG bringer dette glade budskapet videre.

Dette er tidspunktet da EA for første gang kommer til å snakke ut om «FIFA 12» og noen av nyhetene som blir inkludert i bestselgerserien. Blant endringene vi kan forvente sammenlignet med «FIFA 11» er et økt fokus på AI (altså de datastyrte spillernes «fotballintelligens») – og dødballer.

Dette er områder ved spillet som produsent David Rutter ved EA Canada nevnte var på blokka hos utviklerne, da han ble intervjuet av Official PlayStation Magazine (via CVG) tilbake i januar.

Denne uken har det dessuten lekket opplysninger om at «FIFA 12» kan komme til å finne veien til to helt nye spillplattformer.

- Frustrert over at jeg ikke kan ta hurtige innkast

Personality Plus var en av nyhetene i «FIFA 11», som enkelt sagt gjenspeiler enkeltspilleres spissferdigheter og øker dynamikken i spillet på banen. Kaká demonstrerer gjerne silkefoten, mens Rooney skal vise rå muskelkraft (og forhåpentligvis holde seg unna de kraftigste glosene under målfeiringene sine).

Det er noe av filosofien bak Personality Plus – at disse elementene skal være med på å farge fotballopplevelsen også på konsoller.

- Jeg syns vi gjorde en glimrende jobb med Personality Plus til «FIFA 11», men lagenes AI støtter ikke denne funksjonen så mye som de burde. Som et eksempel: Et lag unngår å legge merke til at hvis Peter Crouch er i nærheten, så kan de fokusere på å legge inn høye baller mot han.

I intervjuet fra januar pirker Rutter også i dødballsituasjonene, som han mener har stort forbedringspotensial i forhold til det vi har sett i de seneste «FIFA»-årgangene.

- Dødballer er fortsatt ganske kjedelige. Jeg blir frustrert over at jeg ikke kan ta hurtige innkast, at jeg ikke raskt kan avgjøre hvem som skal ta et frispark, sa David Rutter.

Han avslørte også at man hos EA Vancouver vil forsøke å legge et ekstra lag med troverdig i spillet. For tenk deg hvordan Manchester United-supporterne ville ha tatt i mot Wayne Rooney ved neste Old Trafford-gjensyn – om han for eksempel hadde furtet seg til en overgang til Manchester City?

- Disse øyeblikkene, der du tar en spiller til hans gamle klubb og mobben trer frem, eller hans gamle lagkamerater er ekstra aggressive i taklingene mot han – det er da du tenker: «Wow! FIFA forstår ikke bare fotball, men også sporten og pasjonen som ligger i bunn».

Denne uken har JustPushStart snust opp LinkedIn-profilen til Juan José Galera Pérez, som jobber med et helt lite kobbel av EA-spill. Blant dem «FIFA 12». På listen over hans meritter, dukker det opp en oppføring av det neste FIFA. Der går det frem at «FIFA 12» også vil lanseres til Nintendo 3DS og Sonys nye PSP-håndholdkonsoll som ble avduket i Tokyo på nyåret, og foreløpig går under arbeidstittelen NGP.

EA er altså i følge OXM forventet å lette på sløret rundt «FIFA 12» i løpet av nærmeste fremtid. PressFire kommer tilbake med mer når det hele blir offisielt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3