Flere nedskjæringer hos PopCap

Stenger Dublin-avdelingen, 96 må finne seg nye jobber.

24. september 2012 14:44

(PressFire.no): I forrige måned bekreftet PopCap at de nå gjennomgår en nedbemanning. Det skjer et års tid etter at Electronic Arts kjøpte selskapet for minst 4,5 milliarder kroner.

Omtrent 50 PopCap-ansatte måtte gå, bekreftet John Vechey på PopCaps nettsider i august.

Nå har også Dublin-avdelingen fått den tøffe beskjeden, ifølge MCV.

Dublin-studioet stenges, og 96 mennesker blir berørte. Disse får nå tilbud om nye jobber, enten hos PopCap, i EA eller hos andre samarbeidspartnere i Irland, heter det i en offisiell uttalelse.

Beslutningen kommer etter en periode der man har vurdert lønnsomheten hos PopCaps Seattle- og Dublin-avdelinger.

Konklusjonen er at nærmere 150 mennesker i PopCap har mistet jobbene sine den siste måneden, eller fått tilbud om en «omplassering» i EA-systemet.

Like etter at en oppfølger til det populære flower defense-spillet «Plants vs. Zombies» ble annonsert, begynte det å svirre rykter om at hjernen bak det første «PvZ» også skal ha blitt overflødig og nå har forlatt PopCap. 1Up skrev blant annet om dette.

«Plants vs. Zombies 2» kommer til våren. PopCap er de kreative hodene som også står bak suksesser som «Bejeweled» og «Peggle».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3