«Bejeweled»-studioet i trøbbel?

- EA skviser merkevarene tørre, mener spillutviklerveteran.

20. august 2012 12:42

(PresFire.no): PopCap er studioet bak giganthitter som «Bejeweled», «Zuma» og «Plants vs. Zombies» - nå kan studioet stå overfor et kutt.

Det kommer fra «Duke Nukem 3D»- og «Rise of the Triad»-skaperen  og 3D Realms-grunnleggeren George Broussard via Twitter.

Den tidligere spillutvikleren George Broussard har flere ganger vært tidlig ute med informasjon som stammer fra kilder i bransjen. 

- For et år siden kjøpte EA PopCap for en milliard dollar. Kilder sier at omstrukturering og oppsigelser er på vei hos PopCap, skriver han på Twitter.

Electronic Arts kjøpte PopCap for 750 millioner dollar, eller nærmere fire og en halv milliarder norske kroner, i juli 2011. Tidligere i år kom det også frem at Microsoft fikk muligheten til å kjøpe «Bejeweled» for 50 000 dollar, men takket nei.

Broussard mener spillgiganten EA har seg selv å takke for at det kanskje kommer et kutt:

- Jeg tror PopCap kommer til å slite med å ha suksess i en EA-verden som krever flere produkter, skvise merkevarene tørre og mindre utviklingstid.

Eventuelle oppsigelser i PopCap kommer etter at EA også i våres valgte å legge ned «norske» PlayFish, etter at betalte rundt 2,2 milliard kroner for dem. 21 ansatte i Tromsø mistet jobbene sine, noen av dem fikk andre jobber hos Electronic Arts.

EA kuttet også nylig i «Star Wars: The Old Republic»-studioet, hvor det angivelig kan ha vært 200 personer som mistet jobben. I juli valgte også sjefen for spillet, Rich Vogel, å gå av.

I skrivende stund har ikke Electronic Arts ikke kommentert påstandene om kutt i PopCap.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3