Flere blodige bandeoppgjør i «Triad Wars»

«Sleeping Dogs» er ikke dødt.

8. oktober 2013 10:00

(PressFire.no): For nesten tre år tilbake bestemte giganten Activision for å rydde litt i egne rekker og gjennomføre en solid slankekur.

De luket blant annet bort musikkseriene «Guitar Hero» og «DJ Hero», i tillegg til å gi skate-kongen Tony Hawk en lang ferie, og sammen med disse merkene forsvant også 500 ansatte. En del av disse nedskjæringene rammet «True Crime: Hong Kong».

På dette tidspunktet var lanseringen for spillet bare seks uker unna.

Square Enix tok etter hvert over utgiverrollen. Samtidig ble spillet omdøpt til «Sleeping Dogs».

Åpen verden-spillet solgte imidlertid ikke så bra. 1,75 millioner solgte svarte ifølge utgiveren ikke til målsettingene. Derfor er det en overraskelse at United Front Games nå har kunngjort en slags oppfølger, «Triad Wars».

- Noe vi har hatt lyst til å gjøre i evigheter

Opplysningene tikket ut på spillstudioets hjemmeside, og følger opp de første sporene som ble lagt igjen av «Triad Wars» i form av en merkevareregistrering:

Vi har vært hemmelighetsfulle rundt vårt neste prosjekt, men nå er vi endelig i stand til å fortelle litt, skriver United Front Games.

- Du har kanskje lest om en viss varemerkeregistrering for noe kalt «Triad Wars»? Vi er kjempespente, for dette er et nytt spill basert i «Sleeping Dogs»-universet. Det er noe vi har hatt lyst til å gjøre i evigheter, og vi er veldig glade over å kunne jobbe med Square Enix igjen.

- Men det er alt vi kan fortelle på nåværende tidspunkt. Vi har mer å dele hva spillet byr på i 2014.

Syndebukken til Square

United Front Game og Activision presenterte de første opplysningene fra «True Crime Hong Kong» i 2009. Det var tydelig å se inspirasjon fra regissør John Woo i de første trailerne.

Dette skulle være det tredje spillet i «True Crime»-serien, men ting gikk altså ikke helt etter planen.

Square Enix snappet opp rettighetene etter at Activision sendte prosjektet ut døra i 2011, og ga ut det endelige resultatet til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 i august i fjor.

United Front Games, folka som forresten også lagde «Mario Kart»-kopien «ModNation Racers» (og ønskereprisen på nettopp ModNatio gjennom «LittleBig Planet Karting» i fjor), får altså fornyet tillit hos sine nye utgivere til å lage «Triad Wars». Det til tross for at «Sleeping Dogs» ble utpekt som en syndebukk, sammen med «Hitman Absolution» og «Tomb Raider», etter at Square la fram rekorddårlige resultater tidligere i år.

Utviklerne sier ikke noe om dette er en fullblods oppfølger eller et sidespor av en eller annen art. Ordlyden fra offisielt hold er «et nytt spill basert i «Sleeping Dogs»-universet».

De nevner heller ikke hvilke plattformer de utvikler spillet til, eller når vi kan forvente å se det ferdige resultatet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3