Fjerner Taliban fra «Medal of Honor»

Bøyer av for kritikken, bare to uker før lanseringen av det kontroversielle krigsspillet.

1. oktober 2010 16:49

Bare få dager før krigsspillet ligger i butikkhyllene, har utgiver EA og spillstudioet Danger Close sendt ut en pressemelding der de gjør rede for hvorfor de har bøyd av for den massive kritikken mot «Medal of Honor».

To uker før lansering har man bestemt seg for å fjerne Taliban fra flerspillerdelen – elementet i krigsspillet lagt til Afghanistan som har opprørt pårørende til soldater som er drept i krigen. Og soldater som tjenestegjør i krigen.

I praksis endres ikke noe av innholdet i spillet, men man bytter navnet på den ene parten du kan spille som i onlinedelen av «Medal of Honor». Da vi møtte Greg Goodrich fra spillstudioet Danger Close i Stockholm denne høsten, var han lei av å svare på spørsmål om hvorfor man valgte å ta med Taliban i spillet. Han understreket da at spillet ikke ønsker å ta stilling til politikken, men at man bare vil hylle soldatene. Og da fortrinnsvis de amerikanske.

- Det er ingen politikk i «Medal of Honor». Vi fokuserer på soldatene og på å fortelle deres historie fra en autentisk synsvinkel. Dette er ikke et spill om Afghanistan. Det er ikke et spill om Taliban. Det er ikke et spill om Al-Qaida, Tsjetsjenere, Usbekere eller andre. Det er et spill om et fellesskap av krigere og individer som vi ønsker å hedre og si «takk», fortalte han til PressFire.

- FRA TALIBAN TIL OPPOSING FORCE

Greg Goodrich forteller historien bak beslutningen om å fjerne Taliban fra onlinedelen av «Medal of Honor» best selv, gjennom kunngjøringen som ble sendt ut fredag ettermiddag:

- I løpet av de siste månedene har vi mottatt tilbakemeldinger fra hele verden vedrørende multiplayerdelen av «Medal of Honor». Vi har mottatt meldinger fra spillere, aktive militære samt venner og familie av menn og kvinner som akkurat nå tjenestegjør i utlandet.

- Majoriteten av disse tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og for dette er teamet bak «Medal of Honor» dypt takknemmelige.

- Men vi har også mottatt feedback fra venner og familie til falne soldater som har uttrykt bekymring over inkluderingen av Taliban til spillets multiplayerdel. Dette er en veldig viktig stemme for «Medal of Honor»-teamet. Dette er en stemme som fortjener å bli lyttet til. Det er en stemme vi genuint bryr oss om, skriver Goodrich.

- På bakgrunn av dette, og fordi selve hjerteslaget i «Medal of Honor» alltid har vært forankret i dyp respekt for amerikanske og allierte soldater, har vi besluttet å endre navnet på motstanderlaget i «Medal of Honor» sin multiplayerdel fra Taliban til Opposing Force.

- Denne endringen påvirker ikke spillerne direkte, ettersom den ikke fundamentalt forandrer gameplayet. Vi gjør dette for alle menn og kvinner som tjenestegjør i militæret og for familiene til dem som har betalt den ultimate pris – denne spillserien vil alltid respektere dere, deres minne og deres bidrag, lyder deler av pressemeldingen der man samtidig understreker at man ikke med viten eller vilje ønsket å provosere soldatene eller de pårørende.

Helt siden krigsspillet ble annonsert på tampen av fjoråret, har kritikken mot innlemmelsen av Taliban fulgt utviklingen av «Medal of Honor» gjennom store deler av 2010. I onlinedelen kunne man altså i rollen som Taliban-soldat jakte på amerikanske soldater, og bli belønnet for drap – noe som førte til at forsvaret i USA innførte forbud mot å selge spillet i nærheten av militærfasiliteter over hele landet. Dessuten har antallet sørgende mødre fylt deler av sendetiden til amerikanske TV-kanaler i opptakten til spilllanseringen, en type PR det også for EA og Danger Close-studioet.

For få dager siden sendte EA og utvikleren ut en annen pressemelding enn dagens, der man kunne konstantere at forhåndssalget hadde sprengt alle tidligere rekorder for denne spillserien.

Fra 4. til 8. oktober kan du teste «Medal of Honor» sin flerspillerdel ved å melde din interesse via denne nettsiden. En betatest som sannsynligvis vil foregå mellom amerikanske soldater og Opposing Force...

«Medal of Honor» lanseres 14. oktober til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3