Fire nye kvadratkilometer med «State of Decay»-zombier

Påfyllet kommer snart.

27. mai 2014 14:48

(PressFire.no): Det var et av fjorårets mest minneverdige øyeblikk fra Xbox Live Marketplace, av de nedlastbare til Xbox 360.

Senere ble også denne zombiesandkassa introdusert til pc.

«State of Decay» slipper deg løs i en stor og ambisiøs verden. Ja, opplevelsen føltes upolert og skranglete i starten. Men utviklerne i Undead Labs har jobbet flittig med både oppdateringer og utvidelser siden slippet i fjor høst.

Denne uka blir «State of Decay» enda mer omfattende.

Ny by, enda flere zombier

«Lifeline» heter den nedlastbare pakka som kommer 30. mai. Undead Labs har nettopp bekreftet utvidelsen og sluppet en trailer som viser mer av hva den består av (se den nederst i denne saken).

Fra før har vi fått påbygningen «Breakdown» - en strøm av zombier (en variant av endless mode).

«Lifeline» er imidlertid noe ganske annet. Her blir vi med i en tropp kalt Greyhound One, bestående av både kvinnelige og mannlige soldater. Polygon beskriver at målet både er å holde intern ro og orden, men også få kontroll over en by som er overtatt av de vandøde.

Kort sagt inneholder denne pakka både ny historie, nye våpen og et helt nytt område: byen Danforth, som visstnok skal være på fire kvadratkilometer.

– Dette kan være første gang i spillhistorien at et spill lanseres FØR det offisielle målet. Det er en lang historie, best fortalt med rikelige mengder kald drikke, men kortversjonen er at både Undead Labs og folka hos Microsoft virkelig har svidd av kruttet for å få til dette før «State of Decay»-ettårsbursdagen, beskriver utviklerne.

Flørtet om t-skjorte

Undead Labs og Microsoft har knyttet tettere bånd med tiden. Tidligere i år ble det kjent at disse turtelduene signerte en langsiktig avtale og har inngått partnerskap som omfatter flere titler.

Spillstudioet valgte da, med et spøkefullt glimt i øyet, å lede oppmerksomheten mot trøyevalget til det som nå er Xbox-sjefen, Phil Spencer.

– Hvis dette var en pressemelding ville vi hatt med noen utvalgte ord fra Phil Spencer, sjefen for Microsoft Studios, der han uttrykker hvor spent også Microsoft er. Men bilder er sterkere enn ord.

Vi mener Phil uttrykte seg ganske tydelig under E3-pressekonferansen i fjor.

Enda større zombie-planer

Disse folka i Undead Labs har tidligere vært åpne på at «State of Decay» bare er en begynnelse på et byggeprosjekt som til slutt skal ende i et fullblods MMO, lagt til det samme zombie-universet.

Det har blitt hintet om at flere opplysninger kommer «snart», så E3-pressekonferansen til Microsoft 9. juni kan være verdt å sjekke ut om du vil holde deg oppdatert rundt planene.

«Lifeline»-utvidelsen slippes til «State of Decay» den 30. mai, og prisen blir cirka 7 dollar (i overkant av 40 kroner). Foreløpig er det bare IGN som har fått kloa i traileren: 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3