Finsk rollespill kan skape trøbbel for Blizzard

Hvem eier navnet «Heroes of the Storm»?

24. oktober 2013 11:42

(PressFire.no): De seneste åra har såkalt MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) vært blant de mest populære spillene i verden.

Sjangeren hadde utspring i en modifikasjon til «Warcraft 3», kalt «Dota». I ettertid har spill som «Dota»-inspirerte «League of Legends» blitt et fenomen.

Mannen bak «Dota»-modifikasjonen til «Warcraft 3» klarte Valve imidlertid å huke tak i, og etter en liten runde med advokater også navnet.

Etter lang tid i betatesting slapp Valve i sommer endelig «Dota 2», og spillgiganten har omtalt det som den største lanseringen i selskapets historie. Det burde si noe om omfanget, med tanke på at studioet også har stått bak «Half-Life», «Left 4 Dead» og «Portal».

Men giganten bak «Warcraft» har også jobbet med å følge opp suksessen på egenhånd, og da de ikke kunne bruke «Dota»-navnet valgte de arbeidstittelen «Blizzard All-Stars».

Endelig funnet navn

Nylig kunngjorde Blizzard at de har funnet nytt navn på spillet, og at det nye barnet skal hete «Heroes of the Storm».

Men det er ikke sikkert dette blir enden på visa – det viser seg nå at det i Finland ble sluppet et folkefinansiert rollespill av typen penn og papir med samme navn i juli.

... men må bytte?

Ifølge Wow Insider mener skaperen av det finske rollespillet, Mike Pahjola, at Blizzard bør vurdere å skifte navn igjen.

Teknisk sett registrerte ikke finnen merkevaren før 4. oktober, mens Blizzard var på ballen 25. september i Europa. Men det finske spillet ble sluppet på det hjemlige markedet allerede i juli, noe som kan påvirke hvem som til slutt får retten til å bruke navnet.

En lignende situasjon oppsto da Double Fine-spillet «Trenched» skulle slippes i Europa. Det viste seg fort at et brettspill fra Portugal het det samme. Den gangen endret Double Fine tittelen til «Iron Brigade».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3